Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Sosiaalityön tutkimus ja kehittäminen

HUSissa työskentelee noin 230 sosiaalityöntekijää, jotka toimivat potilastyössä poliklinikoilla ja vuodeosastoilla. Terveyssosiaalityöntekijät edustavat sosiaali- ja yhteiskuntatieteellistä asiantuntemusta. Työssämme painottuvat psykososiaalinen tuki sekä sosiaaliturvajärjestelmän ja hallinnollis-oikeudellinen tuntemus.

HUSin sosiaalityössä tavoitteenamme on laadukas asiakaslähtöinen potilastyö.  Sen varmistamiseksi terveyssosiaalityön käytäntöjä kehitetään ja tutkitaan aktiivisesti.

HUSin sosiaalityön tutkimus- ja kehittämistyöryhmässä kokoamme ja edistämme yhteistyötä läpi toimialojen.  Työryhmä välittää tietoa, luo yhteistyöverkostoja ja ideoi ajankohtaisia tutkimus- ja kehittämistyön teemoja HUSin sosiaalityön esimiesverkostolle. 

Edistämme yhteistyötä Helsingin yliopiston, Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus Soccan ja Praksiksen kanssa. Tutkimus- ja kehittämistyöryhmässä olemme kiinnostuneita oppilaitosvierailuiden ja opiskelijayhteistyön edistämisestä HUSissa, ja kokoamme tietoa HUSin sosiaalityössä tehtävästä tutkimuksesta.

Sosiaalityön tutkimus- ja kehittämistyöryhmään kuuluu jäseniä psykiatriasta, somatiikasta sekä lasten ja nuorten sairauksien toimialoilta. Toteutamme mm. digisosiaalityötä Terveyskylässä, kehitämme tulosyksikön toimintamalleja ja teemme akateemista tutkimusta. Työryhmämme toimii HUSin sosiaalityön esimiesverkoston alaisuudessa ja kokoontuu 2-3 kertaa lukukauden aikana.

Jos olet kiinnostunut tutkimusyhteistyötä tai kehittämisestä HUSin terveyssosiaalityöntekijöiden kanssa, voit ottaa meihin yhteyttä.

Yhteystiedot:

Lasten- ja nuorten sairaudet

Marja Pollard,
marja.pollard@hus.fi

Psykiatria

Essi Rovamo,
essi.rovamo@hus.fi 

Sisätaudit ja kuntoutus

​Tuula Saukkonen,
tuula.saukkonen@hus.fi

Hyvinkää, Lohja ja Porvoo

Tiina Toiminen (Hyvinkään sairaala)
tiina.toiminen@hus.fi

Feedback

Löysitkö etsimäsi?