Valitse hoitopaikaksi HUS

Vuoden 2014 alusta on jokainen suomalainen voinut valita vapaasti oman hoitopaikkansa. Erikoissairaanhoidossa valinta tapahtuu keskustelemalla hoitoon lähettävän lääkärin kanssa. Suomen suurin sairaanhoitopiiri HUS tarjoaa hoitoa kaikilla lääketieteen erikoisaloilla. Hoitotuloksiltaan HUS on monilla aloilla huippuluokkaa jopa koko maailman tasolla. Voit siis tulla hoitoon HUSiin, asuitpa missä päin Suomea hyvänsä. Tutustu valinnanvapauteen www.valitsehus.fi -sivuilla.

Keskustele oman lääkärisi kanssa mahdollisuuksista, joita hoito HUSissa voi sinulle tarjota. Sinä päätät missä haluat itseäsi hoidettavan ja lääkärisi kirjoittaa sen mukaisesti lähetteen kyseiseen sairaalaan. Lähetteellä tapahtuvan erikoisairaanhoidon kustannukset ohjataan aina kotikuntasi maksettavaksi.
 

Lähettävää lääkäriä auttaa HUSin lähetenavigaattori​Lähetenavigaattori listaa HUSin poliklinikat ja etsii niiden joukosta kolmen hakutiedon (elektiivinen tai päivystys, potilaan kotikunta ja erikoisala) perusteella oikean kohteen. Navigaattorista näkee sekä sähköisen että fyysisen poliklinikkaosoitteen. Jos lääkäri ei voi käyttää sähköistä lähetettä, hän voi tulostaa osoitteen navigaattorista.  ​​​

​ ​​​​​

Ryhmä 4
Ryhmä 3
Ryhmä 1
Ryhmä 2