Palveluseteli suonikohjutaudissa ja pinnallisten laskimoiden vajaatoiminnassa

Palveluseteli on toimintamuoto, joka täydentää HUS:n omaa kliinistä toimintaa. Palveluseteleitä voidaan antaa leikkausjonossa oleville potilaille tilanteissa, joissa oma kapasiteettimme ei riitä hoidon toteuttamiseen hoitotakuulain mukaisesti. Palveluseteliä ei potilas itse voi valita tai pyytää.

Tavoitteenamme on tarjota potilaillemme laadukasta hoitoa sekä lisätä hoidon saatavuutta joustavasti ja lyhentää näin odotusaikoja.

Suonikohjutaudissa ja pinnallisen laskimoiden vajaatoiminnassa otetaan käyttöön kaksi palveluseteliä:

  • polikliinisen tutkimuksen ja ansiarvion palveluseteli:
     palvelusetelin arvo on 197 euroa ja hintakatto 234,20 euroa.
    Asiakkaan omavastuu maksimissaan 37,20 e.

  • Laskimovajaatoiminnan lämpökatetrihoidon palveluseteli:
    Yhden jalan laskimovajaatoiminnan lämpökatetrihoidon palvelusetelin arvo on 1225 euroa ja hintakatto 1332,30,30 euroa. Asiakkaan omavastuu maksimissaan 107,30 e.

    Molempien jalkojen laskimovajaatoiminnan lämpökatetrihoidon palvelusetelin arvo on 1975 euroa ja hintakatto 2082,30,30 euroaAsiakkaan omavastuu maksimissaan 107,30 e.​


Palvelusetelillä tuotettu polikliininen tutkimus tai toimenpide on siis potilaalle samanhintainen vaihtoehto kuin HUS:n tarjoama hoito
. Lain mukaan potilas voi myös kieltäytyä palvelusetelistä ja asettua HUS:n omaan leikkausjonoon.

Otettuaan palvelusetelin vastaan potilas voi valita leikkauspaikkansa HUS:n yhteistyökumppaneiksi listautuneiden palveluntuottajien joukosta. Saatuaan postitse palvelusetelin potilas tilaa ajan leikkaukseen valitsemaltaan tuottajalta ja sopii toimenpiteen ajankohdasta ja muista yksityiskohdista tuottajan kanssa. Potilas voi halutessaan myös ostaa palveluntuottajalta omarahoitteisia lisäpalveluja, joita palveluseteli ei kata.

Palveluseteli on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi tai käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä mainittuun tarkoitukseen. Palvelusetelillä tuotetusta palvelusta ei voi saada kotitalousvähennystä.

Kuten kaikissa julkisen sairaanhoidon palveluissa, potilaalla on potilaslain mukaiset oikeudet. Hän voi tehdä muistutuksen sosiaali- ja terveystoimelle ja palvelun tuottajalle, mikäli on tyytymätön palvelusetelillä hankkimaansa palveluun.

Palveluntuottajat

HUS hyväksyy ja valvoo palveluiden tuottajia. Tälle sivustolle kootaan lista lista hyväksytyistä palveluntuottajista.​​

 

 PALVELUSETELITUOTTAJAT