Seuranta

​Paksusuolisyöpä

 
Jokaiselle potilaalle suunnitellaan seurantaohjelma kasvaintyypin ja yleiskunnon mukaisesti. Paksusuolisyövän seuranta jatkuu yleensä 2 ensimmäistä vuotta erikoissairaanhoidossa ja sen jälkeen perusterveydenhuollossa (terveyskeskus / työterveyshuolto). Jos syövällä on suuri uusiutumisriski, seuranta jatkuu kirurgian puolella pitempäänkin kuin 2 vuotta.

Syöpälääkärin arvion perusteella seuranta jatkuu Syöpätautien klinikassa. Seurantaan kuuluvat oirekysely, kliininen tutkimus, verikokeet, kolonoskopia ja joissain tapauksissa kuvantamistutkimukset.  
 
 

Peräsuolisyöpä

Jokaiselle potilaalle suunnitellaan seurantaohjelma kasvaintyypin ja yleiskunnon mukaisesti. Peräsuolisyövän seuranta jatkuu vähintään 2 vuotta erikoissairaanhoidossa. Tämän jälkeen seuranta on joko erikoissairaanhoidossa tai perusterveydenhuollossa määräytyen mm. edeltävän hoidon, levinneisyyden ja suoliliitoksen korkeuden perusteella.

Jotta peräsuolisyövän mahdollinen uusiutuminen havaitaan mahdollisimman aikaisin, suoliliitoksen sauman aluetta seurataan tähystyksin (sigmoidoskopia) kaksi vuotta kirurgian poliklinikalla. Lisäksi seurantaan kuuluu oirekysely, kliininen tutkiminen, verikokeet ja joissain tapauksissa kuvantamistutkimukset. Jokaiselle potilaalle suunnitellaan seurantaohjelma kasvaintyypin ja potilaan yleiskunnon mukaisesti.
takaisin-vihreä.jpg