Hoidon suunnittelu

Paksusuolisyöpä

Kirurgin vastaanoton jälkeen hoitoosi liittyvät asiat käsitellään kokouksessa, jossa on kirurgien lisäksi läsnä röntgenlääkäreitä, syöpätautien lääkäri sekä hoitoa koordinoiva sairaanhoitaja. Hoitosi suunnitellaan tehtyjen tutkimusten perusteella. Kokouksessa varmistuu, onko leikkaus ensisijainen hoito vai ohjataanko sinut solusalpaajahoitoon Syöpätautien klinikalle. Jos suunnitelmiin tehdään muutoksia, sinulle tiedotetaan tästä. Sinulle ilmoitetaan leikkauspäivä hyvissä ajoin ja saat tarkemman tiedon sairaalaan tuloajasta leikkausta edeltävänä arkipäivänä.

 

Peräsuolisyöpä

Tehtyjen tutkimusten perusteella hoitosi suunnitellaan kokouksessa, jossa on kirurgien lisäksi läsnä röntgenlääkäri, patologi ja syöpätautien lääkäri sekä hoitoa koordinoiva sairaanhoitaja. Hoitosi suunnitellaan tehtyjen tutkimusten perusteella. Hoidon valintaan vaikuttavat kasvaimen tyyppi, paikallinen leviäminen sekä mahdolliset etäpesäkkeet.  Sädehoito tai sädehoidon ja solusalpaajahoidon yhdistelmä voidaan tarpeen mukaan antaa ennen leikkausta. Kokouksen jälkeisenä päivänä sairaanhoitaja ottaa sinuun yhteyttä ja varmistaa tehdyn suunnitelman.
 
 

Avanne

Tarpeen ja tilanteen mukaan sinulle voidaan tehdä leikkauksen aikana joko väliaikainen tai pysyvä avanne. Jos kasvain sijaitsee hyvin lähellä peräaukkoa, joudutaan poistamaan koko peräsuoli ja peräaukko, jolloin peräaukko suljetaan (ns. pääteavanne).
 
Lue lisää suoliavanteesta
 
Ennen leikkausta ja myös leikkauksen jälkeen (2–3 viikkoa) saat ajan avannehoitajan vastaanotolle, johon myös läheisesi on tervetullut. Tapaamisessa keskustellaan avanteesta ja sen toiminnasta, avanteen hoidosta sekä avannesidosten käytöstä sekä sen vaikutuksesta jokapäiväiseen elämääsi (ravinto, liikunta ja muut harrastukset).

 

 

 

 

 

 

 

takaisin-turkoosi.jpg