Lääkärin lähete Hyksiin

​Mikäli perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa tai yksityisellä lääkäriasemalla tehdyissä tutkimuksissa on herännyt epäily eturauhassyövästä, lääkäri tekee lähetteen Hyksin urologian klinikkaan jatkotutkimuksia varten. Lähetteen perusteella potilaalle varataan vastaanottokäynti, jonka yhteydessä kliinisen tutkimuksen lisäksi otetaan yleensä neulanäytteet eturauhasesta ultraääniohjauksessa. Kutsu tutkimuskäynnille lähetetään kirjeitse. Vastaanotto on Hyksin urologian poliklinikalla joko Meilahden tai Peijaksen sairaalassa.

Mikäli eturauhassyöpä on diagnosoitu jo muualla, lääkäri tekee lähetteen hoitoneuvottelua ja mahdollisia lisätutkimuksia varten Hyksiin Meilahden tai Peijaksen urologian poliklinikalle tai syöpätautien poliklinikalle.

Mikäli avoterveydenhuollon lääkäri epäilee aiemmin hoidetun eturauhassyövän uusiutumista tai etenemistä, hän tekee lähetteen lisätutkimuksia ja hoitoja varten Hyksin Meilahden tai Peijaksen urologian tai syöpätautien poliklinikalle. Hoitopaikka määräytyy asuinalueen mukaan.