Palveluseteli rintojen pienennysleikkauksissa

​Palveluseteli on toimintamuoto, joka täydentää omaa kliinistä toimintaamme. Palveluseteleitä voidaan antaa leikkausjonossa oleville potilaille tilanteissa, joissa oma kapasiteettimme ei riitä hoidon toteuttamiseen hoitotakuulain mukaisesti. Palveluseteliä ei potilas itse voi valita tai pyytää.

Tavoitteenamme on tarjota potilaillemme laadukasta hoitoa sekä lisätä hoidon saatavuutta joustavasti ja lyhentää näin odotusaikoja.


Palvelusetelin arvo

Palveluseteli on arvoltaan 3880 euroa, ja yksityisen palveluntuottajan hintakatto rintojen pienennysleikkaukselle on 4017,60 euroa. Potilaan omavastuu on enintään 137,60 euroa eli  palvelusetelillä tuotettu leikkaus on siis potilaalle korkeintaan samanhintainen vaihtoehto kuin HUS:n tarjoama hoito.

Lain mukaan potilas voi myös kieltäytyä palvelusetelistä ja asettua HUS:n omaan leikkausjonoon.

Palvelusetelituottajan valinta

Otettuaan palvelusetelin vastaan potilas voi valita leikkauspaikkansa HUS:n yhteistyökumppaneiksi listautuneiden palveluntuottajien joukosta. Saatuaan postitse palvelusetelin potilas tilaa ajan leikkaukseen valitsemaltaan tuottajalta ja sopii toimenpiteen ajankohdasta ja muista yksityiskohdista tuottajan kanssa. Potilas voi halutessaan myös ostaa palveluntuottajalta omarahoitteisia lisäpalveluja, joita palveluseteli ei kata.

Palveluseteli on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi tai käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä mainittuun tarkoitukseen. Palvelusetelillä tuotetusta palvelusta ei voi saada kotitalousvähennystä.

Kuten kaikissa julkisen sairaanhoidon palveluissa, potilaalla on potilaslain mukaiset oikeudet. Hän voi tehdä muistutuksen sosiaali- ja terveystoimelle ja palvelun tuottajalle, mikäli on tyytymätön palvelusetelillä hankkimaansa palveluun.

Palveluntuottajat

HUS hyväksyy ja valvoo yhteistyökumppaneita rintojen pienennysleikkausten palvelusetelijärjestelmässä. Tälle sivulle päivitetään listautuneet ja hyväksytyt tuottajat.  
 

 

 Palvelusetelituottajat

 

Bulevardin klinikka 

Dextra Oy 


Helsinki Clinic  

Helsinki Hospital Oy 

Laser Tilkka 
(Laser Tilkka on ilmoittanut 14.11.2014, että potilaan omavastuu on toistaiseksi
0 euroa)

Mehiläinen 

Orton Oy      

Eiran sairaala     

Sairaala KL Oy 

Sairaala Siluetti   

Terveystalo