Pasilan TAK-poliklinikka

Käyntiosoite Ratapihantie 11, 3. krs., Helsinki
 
Postiosoite
PL 356, 00029 HUS
 
Yhteystiedot
Toimisto 09 471 78284
Faksi 09 471 78285
 
Tutkimus- ja arviointijakso
Tutkimus- ja arviointijaksoa varten tarvitaan lääkärin lähete. Tutkimusjakso alkaa kolmen viikon sisällä lähetteen saapumisesta. Hoitosuositus annetaan kuuden viikon sisällä. Tutkimusjakson aikana selvitetään nuorisopsykiatrisen erikoissairaanhoidon tai muun mahdollisen hoidon tarve. Arvio tehdään yhteistyössä vanhempien / huoltajan ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Mahdolliset aikaisemmat tutkimustiedot (mm. psykologin tutkimukset, kasvua ja kehitystä selvittävät tutkimukset, lastensuojeluselvitykset) auttavat arvioinnissa. HYKS:n ulkopuolella tehdyt tutkimukset on hyvä ottaa mukaan ensikäynnille.

Tutkimus- ja arviointijakson perusteella annetaan hoitosuositus ja tehdään hoitosuunnitelma yhdessä nuoren ja vanhempien/huoltajien kanssa. Tarvittaessa hoidon suunnittelussa on mukana myös muuta verkostoa.

Toiminta on luottamuksellista yhteistyötä nuoren ja perheen/huoltajien kanssa.
Tutkimusjakson aikana tarvittaessa voidaan käyttää osastohoitoa tai intensiivisen avohoidon yksikköä.

Kriisihoito
Kriisihoito on kiireellinen hoitointerventio lääkärin lähetteellä. TAK-poliklinikan kriisihoitoon voidaan ohjata mm. akuutisti itsetuhoiset, epäillyt psykoottiset/ensipsykoosit ja rikoksen uhrit.

Kriisihoidon painopiste on hoidollisessa selvittelyssä ja tarvittavat tutkimukset tehdään mahdollisuuksien mukaan. Mikäli kriisihoidon arvioidaan kestävän pitkään tai sen aikana todetaan pitempiaikaisen hoidon tarve, ohjataan potilaan hoito tarpeenmukaiseen hoitoyksikköön. Kriisihoidon kestoksi on arvioitu 1 - 15 käyntiä.


Kulkuohjeet:
Junaliikenne: Pasilan toimipiste sijaitsee aivan Pasilan rautatieaseman lähellä.(Rautatieläiskadun ja Ratapihantie kulmarakennus) Kaikki VR:n lähi- sekä kaukojunat pysähtyvät Pasilan asemalla.
Raitiovaunut: 7A ja 7B ja 9 pysähtyvät Pasilan virastokeskuksen edessä.
Bussit: Pasilansillan pysäkeillä pysähtyvät seuraavat bussit: 22, 22B, 23, 50, 58, 58B, 59, P16, 69, 504, 505, 506, 518
Oma auto: Asiakaspysäköintipaikkoja ei ole käytettävissä.
 
 

 Kulkuyhteydet

 
:


. .