Ensikäynti Husukessa

Husukeen saadaan tieto syntyneestä lapsesta, jolla on halkio synnytyssairaalan lähetteellä.Tämän jälkeen Husukesta otetaan perheeseen yhteyttä puhelimitse ja sovitaan ensikäynnistä osastolla. Myös vanhemmat tai synnytyssairaalan henkilökunta voivat ottaa yhteyttä Husukeen ensikäynnin ajankohdan sopimista varten.

Ensimmäisen yhteydenoton tarkoituksena on antaa ohjausta ja tukea perheelle halkioon liittyvissä kysymyksissä, luoda yhteys perheen ja Husuken välille ja sopia perheen ensikäynnin ajankohta.

Ensikäynti Husuken vuodeosastolla tehdään lapsen ollessa 3-4 viikon ikäinen. Tällöin perhe tapaa plastiikkakirurgin, korvalääkärin ja sairaanhoitajan. Perheelle annetaan tietoa halkioon liittyvistä asioista, kerrotaan halkiohoidosta ja annetaan yleisiä käytännön ohjeita tulevia hoitojaksoja varten. Samalla tutustutaan lapsen tulevaan hoitoympäristöön. Ensikäynnillä perhe saa "lapsen oman kansion", joka on kirjallinen tietopaketti lapsen halkiotyyppiin liittyvästä hoidosta. Ensikäynnille on hyvä varata aikaa parisen tuntia. 

Husukeen on mahdollista soittaa ja kysyä neuvoa milloin vain. Husuken hoitajat antavat tietoa ja ohjausta kaikissa halkiolapsen hoitoon liittyvissä kysymyksissä.