Esteettömyys

Saapuminen

 
Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Topeliuksenkadulla. Pääsisäänkäynnin edustalla on muutamia autopaikkoja. Esteettömät autopaikat sijaitsevat poliklinikan sisäänkäynnin yhteydessä (Sibeliuksenkadun puoleisella piha-alueella).
 
Kulkuväylällä Topeliuksenkadulta pääsisäänkäynnille on epätasainen kiveys ja kulkuväylällä on pituuskaltevuutta (5 %).
 
Pääsisäänkäynnin yhteydessä ei ole portaita. Sisäänkäynnin ovi avautuu automaattisesti. Oven toisen puolen saa auki avauspainikkeella.
 
Sibeliuksenkadun puoleisella poliklinikan sisäänkäynnillä ei ole portaita. Lasiset kääntöovet avautuvat automaattisesti.
 
Töölönkadulta tapaturma-aseman sisäänkäynnille johtavalla kulkureitillä on pituuskaltevuutta (9 %). Tapaturma-aseman ovet ovat avautuvat automaattisesti.
 
Hissit sijaitsevat pääaulan yhteydessä. Hissit on mitoitettu siten, että niissä mahtuu kulkemaan myös pyörällisten apuvälineiden kanssa.
 
Osa portaista on sijoitettu siten, että ne ovat suoraan kulkureitin jatkeena, jolloin niistä voi aiheutua putoamisvaara. Portaissa on käsijohteet molemmin puolin porrasta ja kontrastiraidat askelmien etureunoissa.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Neuvontatiskillä on myös matala (720 mm) osuus.
 
Poliklinikan ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Ilmoittautumistiski on korkea (1000 mm). Palvelutiskillä on kiinteä lasiseinä.
 
Tapaturma-aseman ilmoittautumistiskillä on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Ilmoittautumistiski on korkea (1095 mm).
 
Palvelutiskeillä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Lainattavat apuvälineet

Pyörätuoleja ja rollaattoreita on lainattavissa pääsisäänkäynnin ja poliklinikan sisäänkäynneiltä.
 

Vaatesäilytystilat

 
Pääaulan yhteydessä ja poliklinikan sisäänkäynnillä on lukittavia kaappeja.
 

Esteettömät wc-tilat

Pääsisäänkäynnin aulatilan yhteydessä sijaitsevien wc-tilojen opasteissa ei ole pyörätuolisymbolia, mutta tilan mitoitus mahdollistaa myös pyörätuolin käytön. Wc-istuimen molemmin puolin on tilaa pyörätuolille.
 
Poliklinikan esteettömät wc-tilat sijaitsevat sisäänkäynnin yhteydessä. Ne on merkitty erikseen naisille ja miehille. Tilat on toteutettu peilikuvapareina, toispuoleisina tiloina, jolloin pyörätuolista pääsee siirtymään wc-istuimelle vain sen toiselta puolelta. Oviaukon vapaa leveys on vain 800 mm.
 
Tapaturma-aseman esteetön wc sijaitsee käytävän varrella, ilmoittautumisen takana. Wc-istuimen molemmin puolin on vapaata tilaa pyörätuolista siirtymiseen.
 

Opas- ja avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee pääsisäänkäynnin aulan yhteydessä.
 
Lisätietoja: 09 471 87383