Töölön sairaala

Topeliuksenkatu 5, Helsinki
PL 266, 00029 HUS

Vaihde 09 4711
Neuvonta 09 471 87383


Töölön sairaala on osa Helsingin yliopistollista sairaalaa. Sairaalassa hoidetaan ortopedian ja traumatologian, neurokirurgian, plastiikkakirurgian, käsikirurgian ja leukakirurgian potilaita. Sairaalan 15 leikkaussalissa tehdään vuosittain noin 16 000 toimenpidettä.  

Töölön sairaalassa on tehohoitopaikkoja, tehovalvontapaikkoja ja sairaansijoja yhteensä noin 200. Lisäksi sairaalassa on useiden erikoisalojen poliklinikoita sekä tutkimusta ja hoitoa tukevia toimintoja kuten laboratorio- ja kuvantamispalvelut, fysioterapiayksikkö. 

Sairaala on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista traumakeskuksista ja sen vastuualueella asuu noin 2 miljoonaa ihmistä. 24 tuntia vuorokaudessa päivystävällä Tapaturma-asemalla on noin 20 000 potilaskäyntiä vuodessa. Suuronnettomuustilanteissa Töölön sairaala toimii koko HUSin hälytys- ja koordinaatiosairaalana. Töölön sairaalan tapaturma-asemalle tullaan aina lähetteellä. 

Neurokirurgisia leikkauksia tehdään Töölön sairaalassa noin 3000 vuosittain. HUSin neurokirurgia on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu huippuluokan erityisosaamisestaan kaikilla neurokirurgian hoidon alueilla. HUSia pidetään Euroopan johtavana keskuksena aivoverisuonien ja vaikeiden aivokasvaimien mikroneurokirurgisessa leikkaushoidossa, ja myös maailmanlaajuisesti se sijoittuu parhaiden yksiköiden joukkoon. Helsingissä vierailee vuosittain 100-200 ulkomaista neurokirurgia hakemassa oppia mikroneurokirurgian uusimmista leikkausmenetelmistä.

Vierailuajat vaihtelevat osastokohtaisesti.

Vasen palsta
Oikea palsta