Verkkokalvokirurgian yksikkö

 
Käyntiosoite

Silmä-korvasairaala
Haartmaninkatu 4 C/E, Helsinki
 
Postiosoite
PL 220, 00029 HUS
 
Yhteydenotot
Kansliat, sihteerit:
Poliklinikka, C-rappu, 7. krs: 09 471 73118
Vuodeosasto, E-rappu, 6. krs: 09 471 73114
Faksi: 09 471 75147
  
Kiireetöntä hoitoa koskevat tiedustelut: 09 471 73178 ark. klo 8-9.30
 
Osastonhoitaja: Teija Pirhonen
Osastosta vastaava lääkäri: Ilkka Immonen
 
Verkkokalvokirurgian yksikkö on päivystyspoliklinikan lisäksi Silmä-korvasairaalan ainoa jatkuvasti avoinna oleva, 10 sairaansijaa käsittävä vuodeosastoyksikkö. Yksikön yhteydessä toimii myös oman erityisosaamisalueen ajanvarauspoliklinikkavastaanotot.
 
Erityisosaamisalueeseemme kuuluu pääasiallisesti lasiais- ja verkkokalvokirurgia eli toimintamme on painottunut silmän takaosakirurgiaan. Yksikössämme hoidetaan lisäksi valtakunnallisena toimintana silmän säästävää sädehoitoa tarvitsevat silmäsyöpäpotilaat. Hoidamme myös keskitetysti, ainoana yksikkönä Suomessa, kiireellisten verkkokalvon irtaumapotilaiden verkkokalvon kiinnitysleikkaukset viikonloppuisin. 
 
Viikonloppuisin osastolla hoidetaan myös päivä- ja viikko-osastoilta siirtyvät potilaat sekä vuodeosastohoitoa tarvitsevat päivystyspotilaat. Lasten- ja karsastusyksikön ollessa suljettuna hoidamme myös silmälapsipotilaita yöaikaan ja viikonloppuisin.
 
Silmän takaosakirurgiset leikkaukset ovat yleensä pitkäkestoisia, keskimäärin 1,5 - 2,5 tuntia kestäviä, erityistä tarkkuutta vaativia mikroskooppileikkauksia. Lyhytjälkihoitoinen kirurgiamme on yhä enenevässä määrin siirtymässä päiväkirurgiseen suuntaan. Keskimääräinen hoitoaikamme on 1,4 vuorokautta.
 

Vasen
Oikea