Sarveiskalvonsiirto voi pelastaa näkökyvyn

Sarveiskalvonsiirtoleikkaus voi palauttaa sumentuneen tai heikentyneen näön, mikäli syy näön heikkenemiseen on sarveiskalvosta johtuvaa. Jos heikentynyt näkö johtuu jostakin muuta syystä, esimerkiksi verkkokalvon rappeumasta tai glaukooman aiheuttamasta näköhermon vauriosta, sarveiskalvonsiirtoleikkaus ei palauta näkökykyä.
 
Näön paranemisen ennuste on aina yksilöllinen ja siihen vaikuttavat potilaan silmäsairaus, silmän mahdolliset aiemmat leikkaukset sekä muut mahdolliset perussairaudet. Näkö paranee pikkuhiljaa asteittain leikkauksen jälkeen noin vuoden kuluessa. 
 
Silmälääkärin kontrollikäynneillä seurataan näön kuntoutumista. Odotukset näön paranemisesta kannattaa pitää maltillisina ja hoidosta vastaavalta lääkäriltä voi tiedustella kuinka paljon näkö voi parantua leikkauksen myötä. Kannattaa muistaa, että kyseessä on pitkäaikainen prosessi ja nopea näön paraneminen on harvinaista. Muutokset näössä tapahtuvat hitaasti.
 
Sarveiskalvonsiirtoleikkaus parantaa usein merkittävästi elämänlaatua. Leikkauksen ansiosta parantunut näkökyky voi lisätä itsenäisyyttä ja vähentää riippuvuutta ulkopuolisesta avusta näönvaraisissa asioissa. Päivittäiset askareet, lukeminen ja tietokoneen tai kännykän käyttö helpottuvat. Palaaminen mahdolliselta sairauslomalta työelämään tai opiskelemaan voi onnistua parantuneen näön myötä.