Potilaaksi silmäkasvainpoliklinikkaan

silmakasvainpkl_internet2.jpgKun lääkäri on tehnyt teistä kiireellisen lähetteen jatkotutkimuksiin kasvainpoliklinikalle, määrittää Hyksin silmätautien erikoislääkäri lähetteen kiireellisyyden, jonka perusteella saatte vastaanottoajan. Kutsumme teidät vastaanotolle kirjeitse, mutta jos tutkimusaika on kiireellinen, saatte kutsun poliklinikalle myös puhelimitse.
  
Saatte kutsukirjeen yhteydessä karttaliitteen, josta voitte tarkistaa sijaintimme kartalta. Saatte lisäinformaatiota sijainnistamme sekä liikenneyhteyksistä tuloonne liittyen myös Silmä-korvasairaalan internetsivulta. Vastaanottoaika on ilmoittautumisaika. Ilmoittautukaa Silmäklinikan 1. kerroksessa tuloaulassa (vuoronumerolla), jotta voimme tarkistaa henkilötietonne ja ohjata teidät vastaanotolle. Ilmoittautumisen voi tehdä uusintakäynnillä myös itse
IT-itse-ilmoittautumis-automaatilla. Voitte joutua odottamaan ennen vastaanotolle pääsyä. 
 
Ensikäynnin yhteydessä tutkitaan molemmat silmät ja potilaalle laitetaan yleensä mustuaista laajentavia silmätippoja, joten omalla autolla ei voi itse ajaa tutkimusten jälkeen. Diagnoosin varmistamiseksi tehdään ultraäänitutkimus sekä usein erilaisia kerroskuvauksia OCT-laitteella sekä silmänpohjakuvauksia silmänpohjakameralla ja/tai laajakulmakameralla. Kuvaustutkimusten jälkeen teille tehdään ultraäänitutkimus ja tarkastetaan silmänpohjat.
  
Ensikäynti on aina tutkimuskäynti, sillä lääkäri laatii jatkohoitosuunnitelman yhdessä potilaan kanssa vastaanoton tutkimuslöydösten perusteella. Jatkohoito voi olla esimerkiksi seurantakäynti poliklinikalla. Jos diagnoosiksi varmentuu hoitoa vaativa pahanlaatuinen kasvain silmämelanooma, hoito räätälöidään yksilöllisesti vaatien esivalmisteluja. Kutsun hoitoon potilas saa Silmäklinikan lasiais- ja verkkokalvokirurgiseen yksikköön, osastolle S7, hoitopäivän varmistuttua.