Silmätaudit, Diabetes- ja verisuonitukospoliklinikka

Käyntiosoite 
Orton
Tenholantie 10
00280 Helsinki
 
Postiosoite
PL 224, 00029 HUS
 
Yhteydenotot

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä

09 471 76531, ma−to klo 7.30-13 ja pe 7.30-11

Faksi 09 471 76547
 
Aukioloaika:ma-pe klo 8−15
 
Diabetes- ja verisuonitukospoliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana arkipäivisin, jonne tullaan lääkärin lähetteellä.
 
Potilaat, joilla todetaan diabeteksen tai silmänpohjan verenkiertohäiriön aiheuttamia silmänpohjamuutoksia lääkärin tutkimuksessa tai diabeetikoiden silmänpohjan seurantavalokuvien perusteella, ohjautuvat hoidettavaksi diabetes- ja verisuonitukospoliklinikalle. Diabetes- ja verisuonitukospoliklinikalla keskitytään edellä mainittujen silmäsairauksien hoidollisiin toimenpiteisiin. Mikäli hoitotoimenpiteitä ei ole suunnitteilla silmäsairauden jatkoseuranta siirtyy avosektorille, ostopalveluun tai silmänpohjien valokuvaseurantaan. Diabeetikoiden silmänpohjien valokuvaseulonnan järjestäminen tapahtuu oman terveyskeskuksen kautta.
 
Erikoislääkäri arvioi poliklinikalle tulleen lähetteen kolmen viikon kuluessa sen saapumisesta. Tämän jälkeen potilas saa kotiin kutsukirjeen, jossa kerrotaan missä ja milloin tuleva vastaanottoaika on. Vastaanottoaika määräytyy silmäsairauden hoidon kiireellisyyden perusteella, joka voi olla erilainen kuin lähettävän lääkärin arvio. Aika on yleensä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa lähetteen saapumisesta. Ajanvarausaikaa on mahdollista muuttaa perustellusta syystä kerran.
 
Ortoniin saavuttuaan potilaan tulee ensin ilmoittautua sisääntuloaulan ilmoittautumisessa 1. kerroksessa. Tämän jälkeen hänet ohjataan diabetes- ja verisuonitukospoliklinikan eri vastaanotoille, missä hoitaja ottaa potilaan ensin vastaan ja suorittaa mahdolliset esitutkimukset. Tämän vuoksi kutsukirjeessä oleva aika on ilmoittautumisaika, ei varsinainen lääkärin vastaanottoaika. Silmätutkimukset ja mahdolliset toimenpiteet ovat usein aikaa vieviä, joten käyntiin kannattaa varata runsaasti aikaa.
 
Vastaanotolle on hyvä varata mukaan sairausvakuutuskortti, viimeisin lasimääräys tai nykyisten silmälasien vahvuustiedot, lääkelista käytössä olevista lääkkeistä tai lääkereseptit erityisesti silmälääkkeiden osalta. Tehtävien silmätutkimusten ja -toimenpiteiden vuoksi vastaanotolle kannattaa tulla julkisia kulkuvälineitä käyttämällä.
  
Vasen
Oikea