Esteettömyys

​Saapuminen

 

Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Haartmaninkadun varressa.
 
Lähin pysäköintialue sijaitsee Haartmanin sairaalan sisäänkäynnin edustalla. Pysäköintialueella on myös kaksi esteetöntä autopaikkaa. Saattoliikenteellä on mahdollisuus pysähtyä sekä pääsisäänkäynnin että Silmä-korvasairaalan päiväkirurgian sisäänkäyntien läheisyydessä.
 
Pääsisäänkäynnillä ei ole portaita. Sisäänkäynnin lasiset liukuovet avautuvat automaattisesti. Sisäänkäynnin vieressä jalankulkualueen reunassa on penkkejä levähtämistä, taksin odottelua ym. varten.
 
Silmä-korvasairaalan päiväkirurgian sisäänkäynti on Haartmaninkadulta. Sisäänkäynnille johtava kulkuväylä on jyrkkä (10 %). Kulkureitin toisella laidalla on käsijohde. Sisäänkäynnillä ei ole portaita. Sisäänkäynnin lasiset kääntöovet avautuvat automaattisesti.
 
Ilta- ja yöaikaan kulku Silmäklinikalle on Korvaklinikan sisäänkäynnin kautta.
 
Osa aulan hisseistä on tilavia ja mitoituksensa puolesta nykyiset esteettömyysmääräykset täyttäviä. Niissä on automaattisesti avautuvat liukuovet.
 
Asiakkaiden käytössä oleva porras sijaitsee hissiaulan yhteydessä. Portaassa on kontrastiraidat askelmien etureunassa. Käsijohde on sijoitettu vain portaan toiselle laidalle.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

 
Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Neuvonnassa on matala pöytä, jonka edessä on helppo asioida myös istuen.
 
Ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Ilmoittautumistiski on matala (720 mm) ja sen ääressä voi asioida istuen. Ilmoittautumistiskien edessä on käsinojalliset istuimet. Ilmoittautumispisteessä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 
Päiväkirurgian ilmoittautumispisteellä voi asioida istuen. Palvelupisteen edessä on käsinojallinen istuin. Ilmoittautumisessa ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Vaatesäilytystilat

 
Vartioitu vaatesäilytys sijaitsee neuvonnan yhteydessä. Aulassa on muutamia lukollisia vaatekaappeja.
 
Päiväkirurgian aulassa on lukittavia vaatesäilytyskaappeja.
 

Esteettömät wc-tilat

 
Esteetön wc sijaitsee pääaulan yhteydessä.
 
Myös kahvion yhteydessä on esteetön wc. Lastenhoitopöytä on sijoitettu istuimen viereen, eikä vapaata tilaa pyörätuolille ole.

Lastenhoito


Lastenhoitopöytä on kahvion vieressä sijaitsevassa esteettömässä wc-tilassa.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Silmäklinikan kahvio sijaitsee pohjakerroksessa. Kahviossa on vuoronumeronäyttö, josta voi seurata jonon etenemistä Silmäklinikan palvelupisteessä.
 
Lisätietoja 09 471 73155