Lastenpoliklinikka

Raaseporin sairaala
Itäinen Rantakatu 9
PL 1020, 10601 Tammisaari

Lastenpoliklinikka sijaitsee sairaalan pohjakerroksessa.

Tule hyvissä ajoin sairaalaan, n. 15 min. ennen varattua aikaa. Ensimmäisellä käynnillä ilmoittautuminen ja Kanta-palveluasioita selvitetään pääsisäänkäynnin potilastoimistossa.

Itseilmoittautumisautomaatit sijaitsevat sekä pääsisäänkäynnin yhteydessä että pohjakerroksessa.

Ensimmäiselle käynnille toivoisimme teidän tuovan:

  • Neuvolakortti (alle kouluikäiset)
  • Numeeriset mittatiedot kouluterveydenhuollosta (kouluikäiset)
  • Muut mahdolliset kutsukirjeen mukana lähetetyt kaavakkeet


Yhteydenotot

Aukiolo arkisin klo 8.00–15.30
Kanslian puh. 019 224 2245, puhelinaika arkisin klo 8–10 ja fax 019 224 2139

Osastonhoitaja Ann-Christin Österlund
Ylilääkäri Jonas Bondestam
etunimi.sukunimi@hus.fi
Tietosuojasta johtuen potilasasiointia ei suositella sähköpostitse.

Toiminta

Vastaanotolla hoidetaan alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat erikoissairaanhoidon avohoitopalveluja. Lastentautienvastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä.

Lastenpoliklinikalla työskentelee lastenlääketieteen ja lastenneurologian asiantuntijat. Lastenlääkärin vastaanotto arkisin, lastenkardiologi 2–3 kertaa vuodessa. Lastenneurologi kahdesti viikossa. Puheterapeutti ja neuropsykologi pari kertaa kuukaudessa. Lastenpoliklinikalla toimii sairaanhoitajia joilla on eri vastuualueet.

Lastenlääkärin vastaanotto

Vastaanotolle tullaan sairauden diagnoosin määrittämiseen, sairauden hoidon ja seurannan vuoksi. Lisäksi myös lapsen ja nuoren kasvun, kehityksen ja omatoimisuuden tukeminen sekä vanhempien ohjaaminen ovat osa poliklinikan toimintaa.

Lastenneurologin vastaanotto

Vastaanotolle tullaan neurologisten sairauksien tai niiden oireiden selvittelyyn esim. epilepsian, migreenin, hidastuneen kielellisen tai motorisen kehityksen ja oppimisvaikeuksien vuoksi. Lastenneurologin vastaanotolla tutkitaan, diagnosoidaan ja suunnitellaan kuntoutusta ja hoitoa.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajan vastaanotto täydentää lääkärivastaanottoa jossa sairaanhoitaja tukee ja opastaa esim. astma- ja allergia-asioissa, diabeteksessa, päivä- ja yökastelussa, ummetuksessa, neurologisissa ongelmissa, ylipainossa ja syömishäiriöissä.

Teemme yhteystyötä

Ravitsemusterapeutin, fysioterapeutin, SAH:n (kotisairaanhoidon), lasten- ja nuorisopsykiatrian, lastensuojelun, neuvolan, kouluterveydenhuollon, sosiaalityöntekijöiden sekä perusterveydenhuollon eri terapeuttien kanssa.

 

Vasen
Oikea