Psykiatrian kuntoutuspoliklinikka

Mannerheiminkatu 20, 4. krs
06100 Porvoo

Yhteyshenkilöt                                                              
Apulaisylilääkäri Martina Nordström
Osastonhoitaja Marko Rantanen
Sähköposti etunimi.sukunimi@hus.fi

Kanslia 019 548 3740
Faksi 019 548 3741

Kuntoutuspoliklinikka sijaitsee Porvoon keskustassa WSOY-talossa.

Poliklinikka on auki arkisin klo 8-16.

Kuntoutuspoliklinikka on psykiatrian erikoisalan avohoitoyksikkö jonka piiriin kuuluvat kaikki Porvoon sairaanhoitoalueen kunnat eli Porvoo , Sipoo , Loviisa ,Lapinjärvi, Askola ja Pornainen.

Kuntoutuspoliklinikka on tarkoitettu henkilöille, jotka sairastavat skitsofreniaa tai muuta pitkäaikaista psykoosisairautta.

Kuntoutuspoliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä, ja potilas saa tiedon varatusta ajasta kirjeitse tai puhelimitse. Käynnit ovat potilaalle maksuttomia.

Hoito ja kuntoutus perustuvat luottamukselliseen hoitosuhteeseen ja yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan, joka laaditaan tutkimus- ja arviointijakson jälkeen. Tarvittaessa tehdään toimintakyvyn arvio toimintaterapian menetelmin tai psykologinen tutkimus.

Käynnit toteutetaan vastaanotto- tai kotikäynteinä kuntoutujan tarpeet , lähiomaiset ja verkostot huomioiden. Keskeiset hoitomuodot ovat hoitosuhdetyöskentely ja lääkehoito. Hoitosuhdetyöskentelyn sisältönä ovat esim. potilaan pärjäämistä tukevat keskustelut, psykoedukaatio, perhetapaamiset, potilaan kotona tapahtuva päivittäisten toimintojen opettaminen ja ohjaaminen, sosiaalisten taitojen harjoittelu sekä työskentely potilaan muun tukiverkoston kanssa.