Neurologian poliklinikka

Porvoon sairaala
Sairaalantie 1, 06150 Porvoo
PL 500, 06151 Porvoo
3. kerros (sisääntulokerros)

Aukioloajat  ma-to 7.30-15.30, pe klo 7.30-14.15

Ajanvaraus- ja lähetetiedustelut, aikojen peruutukset, hoidollinen neuvonta
Puh. 019 548 2710 ma-pe klo 8.00-13.00


Osastonhoitaja Karin Jensen
Ylilääkäri Satu Mustanoja
Sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@hus.fi

Porvoon sairaalan neurologian poliklinikka tarjoaa neurologian erikoissairaanhoidon avohoitopalveluita Porvoon sairaanhoitoalueen (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Porvoo, Pornainen ja Sipoo) 16 vuotta täyttäneille asukkaille. Kyseessä on ajanvarauspoliklinikka.


Palveluja järjestetään poliklinikalle terveysaseman, yksityisen lääkäriaseman tai muun sairaalan lääkäriltä tulleen lähetteen tai konsultaatiopyynnön perusteella, kun potilaalla on sairaalatasoista tutkimusta tai hoitoa edellyttäviä neurologisia oireita. Neurologisiin sairauksiin kuuluu aivojen, selkäytimen, ääreishermojen sekä lihasten sairauksia. Poliklinikan vastaava lääkäri arvioi lähetteen perusteella tutkimusten ja hoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Arvion perusteella potilaalle varataan neurologian poliklinikan lääkärin vastaanottokäynti tai soittoaika. Joskus lähete voidaan palauttaa lähettävälle lääkärille kirjallisin jatkohoito-ohjein tai lisäselvityksiä varten. Vastaanottokäyntiä edeltäen voidaan jo lähetteen perusteella määrätä tutkimuksia. Neurologisten sairauksien pitkäaikaisseurantaa poliklinikalla voidaan järjestää vain erityistapauksissa.

Neurologian erityisalan vaativa päivystys ja tehohoito on keskitetty Meilahden sairaalaan. HYKS:n Meilahden neurologian poliklinikalle on keskitetty erityistason lihassairauksien ja neurologisten unihäiriöiden tutkimus ja hoito. Neurokirurgiset potilaat hoidetaan Töölön sairaalassa. Alle 16-vuotiaat neurologiset potilaat hoidetaan lastenneurologian yksiköissä. Tarkkaavuushäiriöt hoidetaan psykiatrian erikoisalalla.


Potilaiden hoito neurologian poliklinikalla on moniammatillista yhteistyötä, johon osallistuvat neurologien lisäksi sairaanhoitajat, puheterapeutti, neuropsykologi, fysioterapeutit, toimintaterapeutti sekä sosiaalityöntekijä.​​

Poliklinikalle tullaan lääkärin lähetteellä.

Päivystystapauksessa ota yhteyttä päivystysavun numeroon 116117. Päivystysapu tarjoaa maksutonta päivystyksellistä terveysneuvontaa ympäri vuorokauden.


aivotalo_banneri_160x160.jpg
neuropsykologian digihoitopolku 160 x 160.jpg
 
Lue lisää neuro-psykologisen nettikuntoutuksen mahdollisuuksista aivoverenkiertohäiriön jälkeen: HUS neuropsykologinen nettikuntoutus – AVH