Toimintaterapiapalvelut

Porvoon sairaala/Fysioterapia
Sairaalatie 1, 06150 Porvoo
PL 500, 06151 Porvoo
2. kerros

Toimintaterapeutit ovat osana fysioterapiayksikköä.

Aukioloaika:
ma-to klo 8.00–16.00, pe 8.00-14.45

Puhelin:
puh. 019 548 2560
Puhelinajat: ma-to 8.30-15.00, pe 8.30-13.00

 

Toimintaterapia on osa moniammatillista yhteistyötä potilaan kuntoutumisen edistymiseksi. Toimintaterapia toteutuu vuodeosastolla tai polikliinisesti terapiatiloissa ja kotikäynneillä potilaan kotona. Toimintaterapeutti osallistuu jatkokuntoutuksen järjestämiseen. Toimintaterapeutti osallistuu opiskelijoiden opetukseen ja ohjaukseen.
 

Toimintaterapiassa arvioidaan potilaan kuntoutuksen tarve, suunnitellaan sekä toteutetaan terapiaa potilaan tarpeiden näkökulmasta  ja tehdään yhteistyötä potilaan läheisten että muiden kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Erikoissairaanhoidossa toimintaterapiaa saa vain lääkärin lähetteellä.

Toimintaterapeutti palvelee tarpeen mukaan kaikkia sairaalan vuodeosastoja ja poliklinikoita. Potilaat tulevat neurologian- ja sisätautien piiristä tai ortopedian puolelta. Toimintaterapiassa tehdään mm. toimintakykyarviointeja, valmistetaan yksilöllisiä käsiortooseja, ohjataan arvenhoitoa sekä annetaan  ergonomia- ja apuvälineneuvontaa.

Toimintaterapian tavoitteena on edistää potilaan tarkoituksenmukaista suoriutumista päivittäisistä toiminnoista. Toimintaterapian avulla potilaalla on mahdollisuus oppia uusia keinoja hallita arjen askareita sairaudesta huolimatta ja potilaan itsetunto ja elämänlaatu kohenevat merkittävästi.

 

Toimintaterapiapalvelut Porvoon sairaalan psykiatrian yksiköissä

Psykiatrian toimintaterapiakeskus (Porvoon keskustassa)

Psykiatrian toimintaterapiayksikkö (Kevätkummun sairaalassa) ​