Esteettömyys

​Saapuminen

 
Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Sairaalakadun varrella.
 
Sairaalakadun ja sairaalan välissä on isot pysäköintialueet. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on esteettömiä autopaikkoja. Myös muilla pysäköintialueella on esteettömiä autopaikkoja. Saattoliikenteellä on mahdollista pysähtyä sisäänkäyntien läheisyydessä.
 
Sisäänkäyntien yhteydessä ei ole portaita. Pääsisäänkäynnin ja päivystyksen ovet avautuvat automaattisesti. Kirurgisen poliklinikan ja K1-K3 osastojen sisäänkäynnillä on käsin avattavat kääntöovet. Ovikello on korkealla (1600 mm).
 
Pääaulan hissit sijaitsevat sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Hissikorien mitoitus täyttää esteettömyyden vähimmäismääräykset.
 
Pääaulan yhteydessä sijaitsevan porrashuoneen ovi on raskas avata. Käsijohde on molemmin puolin porrasta ja se jatkuu yhtenäisenä myös välitasanteella. Vaaleiden porrasaskelmien etureunassa on tummanharmaat kontrastiraidat, jotka toimivat myös liukuesteinä. Portaissa on hyvä ja tasainen valaistus.
 
Kirurgisen poliklinikan aulan portaissa askelmien reunat eivät erotu tummuuskontrastina. Käsijohteet on sijoitettu portaan molemmin puolin, mutta ne eivät jatku yhtenäisinä välitasanteella.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

 
Neuvonta sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Palvelutiski on matala (780 mm), ja tiskillä voi asioida helposti myös istumakorkeudelta. Palvelutiskillä on kiinteä lasiseinä.
 
Ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Yksi ilmoittautumistiskeistä matala (800 mm), ja sen ääressä on mahdollista asioida myös istuen.
 
Päivystyksen ilmoittautuminen on sisäänkäynnin läheisyydessä. Ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Asiointitiski on matala (850 mm) ja se soveltuu myös pyörätuolinkäyttäjälle. Asiointitiskin edessä on käsinojallinen istuin.
 
Palvelutiskeillä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Lainattavat apuvälineet

 
Pyörätuoleja on lainattavissa pääsisäänkäynnin tuulikaapissa.
 

Vaatesäilytystilat

 
Pääaulan ja päivystyksen aulan yhteydessä on lukittavia kaappeja.
 

Esteettömät wc-tilat

 
Esteetön wc sijaitsee pääaulan yhteydessä, ilmoittautumisen vieressä. Tilan mitoitus on väljä. Wc-istuimen toisella puolella on vapaata tilaa pyörätuolille.
 
Päivystyksen aulan yhteydessä sijaitsevassa esteettömässä wc-tilassa istuimen toiselle puolelle jää riittävästi vapaata tilaa pyörätuolille.
 

Lastenhoito

 
Lastenhoitopöytä on pääaulan esteettömässä wc-tilassa.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee sairaalan pääaulan yhteydessä.
 
Lisätietoja: 09 471 67371