Vastasyntyneiden seurantapoliklinikka

Käyntiosoite
Naistenklinikka
Haartmaninkatu 2, Helsinki

Postiosoite
PL 140, 00029 HUS

Yhteydenotot
Sairaanhoitaja 09 471 75278

Osastonhoitaja Elisabet Mäntysalo
etunimi.sukunimi@hus.fi

Vastasyntyneiden seurantapoliklinikka on ajanvarauksella toimiva kehitysseurantapoliklinikka. Poliklinikalla työskentelevät lastenlääkäri ja sairaanhoitaja sekä neurologi ja fysioterapeutti. Tarvittaessa käytettävissä ovat myös kuntoutusohjaaja, ravitsemusterapeutti, sosiaalityöntekijä ja psykiatrinen sairaanhoitaja.

Poliklinikalla seurataan ennenaikaisesti syntyneiden sekä vastasyntyneinä tehohoitoa tai erityistä tarkkailua vaatineiden lasten kasvua ja kehitystä ensimmäisen elinvuoden ajan. Poliklinikkakäyntejä on 3, 6 ja 12 kuukauden iässä sekä yksilöllisen tarpeen mukaan tarvittaessa useammin. Käyntien ajankohta määräytyy alle 37 raskausviikolla syntyneillä lasketun ajan mukaan.
Poliklinikalla on kontrollikäyntejä myös lapsivuodeosastolta kotiutuneille vauvoille.

Poliklinikkakäynti
Vastaanottoaika lähetetään kotiin kirjeitse 2-4 viikkoa ennen vastaanottoaikaa. Ottakaa neuvolakortti mukaan ja tarkistakaa ennen vastaanottoa, mitkä reseptit pitää uusia. Varatkaa riittävästi aikaa mahdollisia laboratoriokokeita sekä röntgen- ja ultraäänitutkimuksia varten. Tutkimukset tehdään Uudessa lastensairaalassa. Pyydetyt kasvutiedot ilmoitetaan sairaanhoitajalle postitse tai puhelimitse.