Antenataaliosasto

Käyntiosoite
Naistenklinikka
Haartmaninkatu 2, Helsinki

Postiosoite
PL 140, 00029 HUS

Yhteydenotot
Kanslia: 09 471 72914
Faksi: 09 471 74936
Osastonsihteeri: 040 7681668

Antenataaliosasto 42 on synnyttämättömien vuodeosasto. Osastolla hoidetaan potilaita, joilla on erilaisia raskaudenaikaisia ongelmia, kuten korkea verenpaine, ennenaikaisen synnytyksen uhka tai verinen vuoto. Myös sikiön voinnin tarkka seuranta voi vaaita osastoseurantaa, vaikka tuleva äiti ei tuntisi itseään sairaaksi.

Hoito suunnitellaan yksilöllisesti. Tavoitteena on äidin ja sikiön hyvinvoinnin turvaaminen. Perhe ja muut läheiset ovat tervetulleita vierailemaan osastolle. Osaston vierailuaika on klo 8-21. Perheen ja läheisen yöpyminen ei ole mahdollista.

Perhepesähotellissa hoidetaan myös raskaana olevia, joiden raskaus vaatii tiivistä seurantaa, mutta ei edellytä vuodeosastohoitoa, mutta ei vielä myöskään mahdollista kotiutumista. Perhepesähotellin potilaiden seuranta toteutetaan antenataaliosastolta käsin. Odottajan tulee kyetä omatoimisesti huolehtimaan itsestään ja ruokailuistaan. Tukihenkilö (tarvittaessa myös sisarukset, mikäli huoneessa on tilaa) voi yöpyä Perhepesähotellissa ilman erillisiä kustannuksia (aamiaiset ja ruokailut omakustanteisesti).

Osastolla toimii myös joka arkipäivä ns. AVO-poliklinikka osastolta kotiutuneille potilaille, jotka tarvitsevat kotiutumisen jälkeistä tarkempaa seurantaa.

Antenataaliosaston tiloissa toimii myös loppuraskauden seurantapoliklinikka sekä synnytysten käynnistysyksikkö.