Esteettömyys

​Saapuminen

 
Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit sijaitsevat Haartmaninkadun varressa.
 
Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on esteettömiä autopaikkoja. Sairaala-alueella on useita pysäköintialueita ja kaksi pysäköintihallia. Myös molemmissa pysäköintihalleissa on yksi esteetön autopaikka hissiaulan sisäänkäynnin vieressä.
 
HUOM! Suosittelemme käyttämään P1 pysäköintihallia.
Kulku pysäköintihallista P3 on muuttunut. Vanha reitti Syöpätautien klinikan edessä olevaan rakennukseen on suljettu Siltasairaalan valmistumiseen saakka.
Myös jalankulkusisäänkäynti halliin Syöpätautien klinikan edestä ei ole käytössä
 
Saattoliikenteen on mahdollista pysähtyä kaikkien sisäänkäyntien edessä.
 
Pääsisäänkäynnille johtavalla kulkureitillä on pitkä mäki (5 %, kulkuväylällä on sulanapitojärjestelmä). Sisäänkäynnin yhteydessä ei ole portaita. Pääsisäänkäynnillä on automaattisesti aukeavat liukuovet.
 

Vaihtoehtoinen reitti

 
Pitkän mäen voi välttää käyttämällä Haartmanin sairaalan ja Meilahden sairaalan välissä olevaa sisäänkäyntiä. Sen kautta on esteetön kulkuyhteys Kolmiosairaalan kautta muihin Meilahden sairaalan tiloihin. Sisäänkäynnin ovi aukeaa automaattisesti.
 
Kolmiosairaalan aulan hissit ovat läpikuljettavia ja ne on mitoitettu potilaskuljetuksia varten. Myös Tornisairaalan aulassa olevat asiakashissit on mitoitettu siten että ne soveltuvat pyörätuolin käyttäjille.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

 
Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Neuvontapisteessä on myös matala osa pyörätuolin käyttäjiä varten. Neuvontatiskin edessä ei ole istuimia.
 
Poliklinikan ilmoittautumiseen kuljetaan Kolmiosairaalan aulasta, joko hissillä, portaita tai luiskaa pitkin. Ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Matalan palvelutiskin ääressä voi asioida istuen.
 
Potilastukipiste OLKA sijaitsee Tornisairaalan aulassa.
 
Päivystyksen ilmoittautumisessa on käytössä vuoronumerojärjestelmä. Matalan (760 mm) palvelutiskin ääressä voi asioida istuen.
 
Palvelutiskeillä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Lainattavat apuvälineet

 
Pyörätuoleja on lainattavissa pääsisäänkäynniltä sekä sairaalan aulatilojen apuvälinesäilytyksestä.
 

Vaatesäilytystilat

 
Kolmiosairaalan ja Tornisairaalan aulassa on lukittavia kaappeja, joista osaan ulottuu hyvin myös istumakorkeudelta.
 

Esteettömät wc-tilat

 
Esteetön wc sijaitsee pääaulan yhteydessä. Wc-istuimen molemmilla puolilla on (yli 800 mm) vapaata tilaa pyörätuolista istuimelle siirtymistä varten.
 
Tornisairaalan aulan yhteydessä sijaitseva esteetön wc on tilava, mutta pyörätuolille tarkoitettua vapaata tilaa wc-istuimelle siirtymiseksi on vain istuimen toisella puolella.
 
Päivystyksen aulassa on myös esteetön wc. Pyörätuolille tarkoitettua vapaata tilaa on wc-istuimen molemmin puolin.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee Tornisairaalan aulan yhteydessä.
 
Lisätietoja: 09 471 72432