Osasto K4A neurologia

Käyntiosoite
Meilahden kolmiosairaala, 4. kerros
Haartmaninkatu 4, Helsinki
 
Postiosoite
PL 372, 000290 HUS
 
Yhteydenotot
09 4717 7522
Faksi 09 4717 5794
 
Vierailuaika klo 13-19.
 
Osasto K4A on 12-paikkainen neurologinen vuodeosasto, johon on keskitetty Hyksin alueella kajoavien hoitojen testaus ja vaikeiden liikehäiriösairauksien hoidon aloitukset. Hoito osastolla on kuntouttavaa akuuttihoitoa.
 
Osastolla tehdään syväaivostimulaatiopotilaiden (DBS) leikkausta edeltävä testaus ja huolehditaan vaativista stimulaattorin säädöistä leikkauksen jälkeen edenneessä Parkinsonin taudissa, vaikeassa essentiaalisessa vapinassa ja dystoniassa. Osastolla testataan ja aloitetaan myös apomorfiini- ja levodopa-infuusiohoidot potilailla, joilla on vaikea Parkinsonin tauti. Osastolla tehdään myös epilepsiapotilaiden syväaivostimulaattorien alkusäädöt. Tämän lisäksi osastolla hoidetaan aivoverenkiertohäiriöpotilaita. Muita keskeisiä osastolla hoidettavia oire- ja sairausryhmiä ovat päänsärky, huimaus, kasvaimet, selkäydinkanavan sairaudet ja keskushermoston tulehdukset. 
 
Osasto K4A on volyymiltaan Suomen suurin yksikkö yllä mainittujen sairauksien hoidossa ja DBS-hoitoon potilaita tulee koko valtakunnan alueelta.
 
Osaston henkilökunta on koulutettu avustamaan potilaita edellä mainituissa hoidoissa. Osastolla toimii moniammatillinen tiimi, johon hoitajien ja lääkärien lisäksi kuuluu neuropsykologi, fysio-, puhe- ja toimintaterapeutti sekä sosiaalityöntekijä. 
 
aivotalo_banneri_160x160.jpg
neuropsykologian digihoitopolku 160 x 160.jpg
 
Lue lisää neuro-psykologisen nettikuntoutuksen mahdollisuuksista aivoverenkiertohäiriön jälkeen: HUS neuropsykologinen nettikuntoutus – AVH