Synnytys

 kuva21.jpg


Lohjan sairaala
Synnytysosasto
Sairaalatie 8
08200 Lohja 
 
Yhteydenotot: Kätilö 019 380 1424 - Soita ennen kuin lähdet synnyttämään 
 
Synnytyksen raskausviikkoraja on sairaalassamme 35+0. Olet tervetullut synnyttämään meille koko Suomen alueelta. Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa.

Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Pienessä ja kodinomaisessa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Lohjan sairaalalle myönnettiin vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatti vuonna 2015. 

Synnytyksen aikana on mahdollista valita monista lääkkeettömistä sekä lääkkeellisistä kivunlievitysmenetelmistä. Lohjan sairaalassa tarjoamme mahdollisuuden vesisynnytykseen, kaikissa synnytyssaleissamme on amme. Synnytysosastolla tehdään sekä suunniteltuja että päivystyksellisiä keisarileikkauksia. Leikkauksen jälkeen sekä heräämössä perheellä on mahdollisuus vastasyntyneen ihokontaktiin ja perheen yhdessäoloon.

Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeiden mukaan. Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneen. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen. Synnytysyksikön yhteydessä toimii vastasyntyneen valvontaosasto, jossa hoidetaan tarkkailua vaativia vauvoja.

Osastollamme työskentelee ympärivuorokautisesti hoitohenkilökunnan lisäksi gynekologi, anestesia- sekä lastenlääkäri.

Lohjan sairaalan synnytysosastolla järjestetään tutustumiskäyntejä ensi- ja uudelleensynnyttäjille suomen- ja ruotsinkielellä. 

Järjestämme kummikätilöiltoja yhteistyössä neuvoloiden (Lohja, Vihti, Nummela, Inkoo, Siuntio sekä Kirkkonummi) kanssa.

Lohjan sairaalassa on ilmainen asiakaspysäköinti. Parkkialueella on 24h pysäköinti sekä 4h parkkikiekkopaikkoja. Lisäksi synnyttäjille on erityisesti varattuna neljä pysäköintipaikkaa.