TutustumiskäynnitOsastollamme järjestetään suomen- ja ruotsinkielisiä tutustumiskäyntejä synnytys- ja lapsivuodeosastolle. Ensisynnyttäjien suomenkielinen tutustumiskäynti on parittoman viikon keskiviikko klo 18–20 ja ruotsinkielinen joka kolmas maanantai klo 18–20. Uudelleensynnyttäjien suomenkielinen tutustumiskäynti on joka kolmas maanantai klo 15–15.30 ja ruotsinkielinen joka kuudes maanantai klo 14–14.30.
 
Aika tutustumiskäynneille varataan etukäteen äitiyspoliklinikalta numerosta 019 380 1417 (arkisin klo 13–14.30). Suositeltava aika tutustumiskäynnille on noin raskausviikolla 36.
 
Käynnin aikana tutustutaan synnytyssaleihin ja lapsivuodeosastoon. Ensisynnyttäjien tutumiskäynnillä kerrotaan tarkemmin synnytyksen käynnistymisestä, synnytyssairaalaan lähtemisestä, kivunlievityksistä ja synnytyksestä sekä lapsivuodeajasta. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle. Puoliso / tukihenkilö on tervetullut mukaan.  
 
KUMMIKÄTILÖTOIMINTA


Järjestämme kummikätilöiltoja yhteistyössä neuvoloiden (Lohja, Vihti, Nummela, Inkoo, Siuntio sekä Kirkkonummi) kanssa. Illoissa käydään läpi synnytystä ja synnytyskivun hoitoa keskittyen erityisesti luonnonmukaisiin kivunlievitysmenetelmiin. Illan aikana voi esittää kätilölle kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista synnytykseen liittyen. Tietoa kummikätilöiltojen ajankohdista löytyy neuvoloista ja Lohjan sairaalan synnytysosaston Facebook-sivuilta.