Plastiikkakirurgian poliklinikka

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Vaihde 019 38011

Haavahoitaja 019 380 1214, soittoaika ma - pe klo 8.30 - 9


Lohjan sairaalassa toimii yksi plastiikkakirurgi. Kaikissa toimipisteissä - osastolla, leikkaussalissa ja poliklinikalla – on alaan perehtyneitä hoitajia. Yksikkö toimii yhteistyössä HYKS:n  plastiikkakirurgian ja verisuonikirurgian klinikoiden kanssa.

Lohjan sairaalan plastiikkakirurgian puolella hoidetaan erilaisia ihosyöpiä ja kroonisia haavoja, kuten painehaavoja, säärihaavoja ja iskeemisiä diabeettisia alaraajahaavoja. Poliklinikalla toimii haavapoliklinikka, jossa seurataan ja hoidetaan ongelmallisia haavoja. Haavapotilaiden hoidossa tehdään paljon yhteistyötä terveyskeskusten kanssa. Potilaat otetaan poliklinikalle lähetteen perusteella.

Yksikössä tehdään myös rintojen pienennyksiä ja korjausleikkauksia syöpäleikkauksen jälkeen, sekä lihavuuskirurgian jälkeisiä korjausleikkauksia. Lisäksi tehdään tarvittaessa erilaisia arpikorjauksia, silmäluomileikkauksia ja hörökorvaleikkauksia, jos niihin on lääketieteelliset syyt. Plastiikkakirurgian apua tarvitaan myös usein erilaisten leikkausten ja tapaturmien jälkeisten haavojen ja tulehdusten hoidossa. Pienet palovammat hoidetaan Lohjalla, mutta laajojen syvien palovammojen hoito on keskitetty HYKS:n palovammayksikköön Töölön sairaalaan.

Julkisen terveydenhuollon sairaaloissa ei tehdä esteettisiä korjauksia. Kaikki hoito perustuu lääketieteelliseen tietoon ja yleisiin suosituksiin (Käypä hoito, STM:n kiireettömän hoidon indikaatiot).

Lähes kaikki leikkauspotilaat tulevat sairaalaan leikkauspäivän aamuna Leiko-yksikön kautta. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat menevät kirurgian vuodeosastolle 3. Enenevässä määrin toimenpiteitä tehdään päiväkirurgiassa ja kirurgian poliklinikalla.