Lastenpsykiatrian vastaanotot

Käyntiosoite
Kotkantie 5
08100 Lohja

Yhteydenotot
Kanslia 050 427 7650


Palvelut ovat tarkoitettu 0–12-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Palvelualueena on Lohjan sairaanhoitoalue: Lohja, Vihti, Karkkila ja Siuntio. Lastenpsykiatrian poliklinikat on ajanvarauspoliklinikoita, joissa ei ole päivystystä.

Hoitoon hakeutumiseen tarvitaan lääkärin lähete. Lähetteen saavuttua henkilökunta arvioi hoidon tarpeen lastenpsykiatrian kiireettömän erikoissairaanhoidon arviointilomakkeen avulla. Poliklinikalla arvioidaan lapsen ja perheen tuen sekä hoidon tarve ja pyritään etsimään keinoja tasapainoisen elämän turvaamiseen.

Lastenpsykiatrian poliklinikan työryhmään kuuluvat lastenpsykiatri, kaksi psykologia, viisi sairaanhoitajaa ja osastonsihteeri sekä yhteinen osastonhoitaja nuorisopsykiatrian poliklinikoiden kanssa. Lastenpsykiatrian poliklinikka tekee tiiviisti yhteistyötä kotikunnan perheneuvolan, sosiaali- ja koulutoimen sekä oppilashuollon kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään Lohjan sairaalan lastentautien poliklinikan kanssa. Poliklinikkakäynnit ovat maksuttomia.

Lastenpsykiatrian vuodeosastohoito järjestetään Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin muissa yksiköissä.