Kirurgian poliklinikka

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA
Vaihde 019 38011
Faksi 019 380 1983

Osastonsihteeri 019 380 1221, ma - pe klo 8 - 9
Hoitaja 019 380 1228, ma - pe klo 8 - 9
 
Yleiskirurgian poliklinikalla työskentelee neljä vatsaelinkirurgian erikoislääkäriä, kaksi erikoistumiskoulutuksessa olevaa lääkäriä, kaksi sairaanhoitajaa ja osastonsihteeri. Yleiskirurgista vastaanottoa on kolmena päivänä viikossa. Poliklinikalla hoidetaan yleiskirurgisia ja vatsaelinkirurgisia potilaita.
 
Poliklinikalle potilaat otetaan vain lähetteen perusteella. Tutkimuksiin pääsyn kiireellisyyden arvioi erikoislääkäri lähetteen tietojen perusteella. Yleisimpiä syitä lähetteisiin ovat sappivaivat, muut ruuansulatuselimistön sairaudet, tyrät, kilpirauhasen kirurgiset sairaudet sekä ihon ja ihonalaiskudoksen kasvaimet. Poliklinikalla suoritetaan myös ns. pienkirurgisia toimenpiteitä kuten peräpukamien lenkityksiä ja ihokasvaimien poistoja paikallispuudutuksessa.
 
Poliklinikalla tapahtuneen tutkimuksen jälkeen potilaan voidaan katsoa tarvitsevan leikkaushoitoa ja hänet asetetaan leikkausjonoon annetun kiireellisyysarvion mukaisesti. Potilaan tutkimukset ja hoito voivat jatkua yleiskirurgisella poliklinikalla tai se ohjeistetaan tapahtuvaksi lähettäneessä yksikössä.