Kokonaisvaltaista ja tutkitusti laadukasta hoitoa potilaan parhaaksi

Rintarauhaskirurgian yksikössä on kolme rintasyöpähoitajaa. He tapaavat rintasyöpäpotilaat ensimmäisen lääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä. Rintasyöpähoitajaan potilas voi tarvittaessa ottaa yhteyttä koko hoitojakson ajan kaikissa rintasyöpään liittyvissä asioissa. Rintasyöpähoitajat toimivat myös yhteyshenkilönä potilaiden, yksikön ja eri yhteistyötahojen välillä.

Yksikön omat fysioterapeutit huolehtivat potilaiden ohjauksesta osastolla ja  poliklinikkakäynneillä usein leikkauksen jälkeenkin.

Hoitotulokset

Rintarauhaskirurgian yksikössä seurataan jatkuvasti hoitotuloksia koskien sekä syövästä paranemista että potilastyytyväisyyttä. Yli 90 % yksikön potilaista on ollut joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä saamansa hoitoon.

Rintarauhaskirurgian yksikön hoitotulokset ovat olleet erinomaisia. Yksikössä 2000-luvun alkupuolella leikatuilla potilailla rintasyövän uusiutumisriski rinnan tai kainalon alueella on  vain 2-3 % viiden vuoden seurannassa.

Rintasyöpäkuolleisuus on myös hyvin alhainen: Mikäli kasvain oli korkeintaan 2 cm suuruinen, 98 % potilaista oli elossa viiden vuoden kuluttua rintasyöpäleikkauksesta. 

Rintarauhaskirurgian yksikössä tehdään myös aktiivista rintasyöpätutkimusta, ja tuloksia  on julkaistu arvovaltaisissa syöpäkirurgian lehdissä sekä esitelty laajalti kansainvälisissä syöpäkongresseissa.