Rintarauhaskirurgian yksikkö - vuodeosasto ja poliklinikka

Kirurginen sairaala, jossa rintarauhaskirurgian yksikkö on toiminut, muunnettiin pelkästään koronaviruspotilaiden hoitoon, jolloin siellä olevat toiminnot väistivät muualle. ​Nykyisistä toiminnoista sairaalaan jäivät vain Dialyysiyksikkö ja hammaslääkäripäivystys koronaviruspotilaille. 

Rintarauhaskirurgia siirtyi Naistenklinikalle ja Syöpätautien klinikalle 

Rintarauhaskirurgian yksikkö muutti väistötoimena pois Kirurgisesta sairaalasta 9.4. Leikkaustoiminta jatkuu Naistenklinikalla ja supistuu jonkin verran. 

Naistenklinikalle leikkaukseen saapuvat potilaat tulevat aamulla Päiväkirurgiseen/Leiko -yksikköön tarkemmin annettavien ohjeiden mukaan 

Päiväkirurgiset potilaat myös kotiutuvat samasta yksiköstä. Uusi käyntiosoite on Haartmaninkatu 2, Helsinki

Poliklinikkatoiminta, eli vastaanotot, punktiot ja leikkauksen jälkitarkastukset hoidetaan Syöpätautien klinikalla 4. kerroksessa. Uusi käyntiosoite on Paciuksenkatu 3, Helsinki. 

Seroomapunktiot ja haavakontrollit 14.4. alkaen ainoastaan ajanvarauksella (puh. 09 471 76328, soittoajat ma-to klo 13-15 ja pe klo 13-14).

To 21.5. suljettu​

Leikkaustoimintaa ei ole pe 22.5. joten Naistenklinikalla osasto sulkeutuu loppuviikoksi torstaina 21.5. klo 14 mennessä. ​


Yhteydenotot potilaille:  

Vuodeosasto: osastonsihteeri 09 471 76332, sairaanhoitaja 09 471 76327 

Ajanvaraus ma-to klo 13-15 ja pe klo 13-14  09 471 76328 
Osastonylilääkäri Marjut Leidenius 09 471 76300

Osastonhoitaja Minna Joenpolvi 040 683 6767

Rintasyöpähoitaja 050 427 0509 (parhaiten klo 13-15)Rintarauhaskirurgian yksikkö on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu toimija rintasyövän leikkaushoidon alalla. Tässä alansa suurimmassa pohjoismaisessa yksikössä hoidetaan vuosittain yli 1000 rintasyöpäpotilasta. Yksikköön kuuluu vuodeosasto sekä poliklinikka.

Rintarauhaskirurgian yksikössä leikataan sekä uusia että paikallisesti uusiutuneita rintasyöpätapauksia. Lisäksi tehdään rintojen välittömiä rekonstruktioleikkauksia yhteistyössä Plastiikkakirurgian kanssa. Yhteistyössä hoidetaan myös rintojen hyvänlaatuisia kasvain- ja tulehdusmuutoksia, tehdään rintojen pienennysleikkauksia sekä hoidetaan naisia, joilla on todettu rintasyöpäriskiä lisäävä geenivirhe. Rintarauhaskirurgian yksikössä leikataan sekä uusia että paikallisesti uusiutuneita rintasyöpätapauksia. Lisäksi tehdään rintojen välittömiä rekonstruktioleikkauksia yhteistyössä Plastiikkakirurgian kanssa. Yhteistyössä hoidetaan myös rintojen hyvänlaatuisia kasvain- ja tulehdusmuutoksia, tehdään rintojen pienennysleikkauksia sekä hoidetaan naisia, joilla on todettu rintasyöpäriskiä lisäävä geenivirhe.

Plastiikkakirurgian klinikan lisäksi tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat mm. Syöpätautien klinikka, HUS-Kuvantaminen  ja HUSLAB Patologian laboratorio. ​