Esteettömyys

​Saapuminen

 
Lähin julkisen liikenteen pysäkki sijaitsee Kasarmikadulla, lähellä Kirurgisen sairaalan pääsisäänkäyntiä. Esteetön autopaikka sijaitsee Kasarmikadun puoleisen piha-alueella pysäköintialueen reunassa. Saattoliikenteellä on mahdollisuus pysähtyä kaikkien sisäänkäyntien edessä.
 

Sisäänkäynnit

Pääsisäänkäynnille johtava kulkuväylä on jyrkkä (8 %). Kalteva osuus on pitkä. Sisäänkäynnin yhteydessä ei ole portaita. Ovi avautuu automaattisesti.
 
U-portaan sisäänkäynti sijaitsee Kasarmikadun puoleisen piha-alueen laidalla. Sisäänkäynnin yhteydessä ei ole portaita. Ovet avautuvat automaattisesti.
 
Kulkureitti dialyysiosaston sisäänkäynnille viettää loivasti ylöspäin, mutta asfaltoitu väylä on tasainen ja helppokulkuinen myös pyörällisen apuvälineen käyttäjälle. Sisäänkäyntitasanteelle johtavat portaat ja luiska. Sisäänkäynnillä on painikkeella avautuva lasiovi. Oven vapaan kulkuaukon leveys on vain 780 mm. Levikeosan saa avattua tarvittaessa, mutta avaussalpa on korkealla.
 
Sairaalan eri kerroksiin pääse hisseillä ja portaita pitkin. Hissit on mitoitettu soveltuviksi myös pyörätuolin käyttäjille. Portaissa on käsijohteet portaan kummallakin puolella.
 

Neuvonta ja ilmoittautuminen

Neuvonta sijaitsee pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Palvelutiski on korkea (970 mm) pyörätuolinkäyttäjän kannalta.
 
Ilmoittautuminen on pääaulan yhteydessä. Ilmoittautumistiski on korkea (970 mm) pyörätuolin käyttäjän kannalta. Ilmoittautumisessa on vuoronumerojärjestelmä.
 
Leukakirurgian ilmoittautuminen sijaitsee U-portaan sisäänkäynnin vieressä. Käytössä on vuoronumerojärjestelmä. Matalan tiskin ääressä voi asioida myös istuen.
 
Palvelutiskeillä ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.
 

Lainattavat apuvälineet

Pyörätuoleja on lainattavissa pääsisäänkäynnin läheisyydessä sekä U-portaan aulassa. Myös dialyysiosastolle johtavan käytävän varrella on muutamia lainattavia apuvälineitä.
 

Vaatesäilytystilat

 
Pääsisäänkäynnin yhteydessä on lukittavia säilytyskaappeja, joista osaan ulottuu myös pyörätuolista.
Lukittavia kaappeja on myös U-portaan sisääntuloaulassa.
 

Esteettömät wc-tilat

Esteetön wc sijaitsee pääaulassa ja U-portaan odotusaulan yhteydessä. Wc-istuimen toisella puolella on vapaata tilaa pyörätuolille, mutta tilan mitoitus on ahdas.
 

Opas- ja avustajakoirat

 
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Lemmikkieläimien tuontia tiloihin ei sallita.
 

Kahvio

 
Kahvio sijaitsee sairaalan toisessa kerroksessa.
 
Lisätietoja: 09 471 88310