Naistentautien- ja synnytysten päivystys


Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää


Naistentautien ja synnytysten erikoissairaanhoidon päivystys sijaitsee sairaalan toisessa kerroksessa synnytyssalien, lapsivuodeosaston ja naisten- ja äitiyspoliklinikan yhteydessä.

Naistentautien potilas: Ennen päivystykseen hakeutumista soitetaan Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117 (0€), jossa arvioidaan hoidon tarve ja ohjataan tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan tai annetaan ohjeita kotihoitoon.

Raskaana olevat ja synnyttäjät: Päivystyksellisissä asioissa soitetaan Hyvinkään sairaalan synnytyssalit p. 050 427 5328.

Päivystysapu tarjoaa päivystyksellistä terveysneuvontaa ympäri vuorokauden. Puheluun vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat.

paivystysapu_242x103px.jpg

Toiminta

Hyvinkään sairaalan naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä hoidetaan kiireellistä hoitoa vaativia gynekologisia ja raskaana olevia potilaita. Pääsääntöisesti vastaanotolle tarvitaan lähete. Hätätilanteissa lähetettä ei tarvita.

Valtaosa päivystyspotilaista ei vaadi välitöntä erikoislääkärin kannanottoa. Pyrimme tutkimaan ja hoitamaan päivystyspotilaat viivytyksettä lääketieteellisessä kiireellisyysjärjestyksessä. Lähettävällä lääkärillä on aina mahdollisuus konsultoida päivystävää gynekologiamme erikoissairaanhoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä.

Yleisimmin naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat äkilliset runsaat gynekologiset vuodot ja kivut, synnytyselinten tulehdukset sekä raskauteen liittyvät äkilliset ongelmatilanteet.

Naistentautien- ja synnytysten päivystyksessä työskentelee virka-aikana yksi gynekologi ja yksi kätilö. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin päivystävä gynekologi hoitaa naistentautien päivystyksen lisäksi myös synnytys- ja vuodeosastojen potilaita sekä tarvittavat gynekologiset leikkaukset. Päivystysaikaan synnytysyksikön kätilö toimii päivystävän gynekologin työparina. Yöllä tutkimme ja hoidamme vain potilaita, joiden tutkimus ja hoito eivät voi odottaa aamuun.