Lastenneurologian poliklinikka ja päiväkeskus


Sairaalankatu 1
05850 Hyvinkää

Sijainti
Lasten ja nuorten poliklinikat, H-sairaala 1. krs.

Lasten neurologien poliklinikka ja päiväkeskus sekä
puhe- ja toimintaterapeutit, neuropsykologit sekä päiväosasto, lastenneurologit, sairaanhoitajat sekä fysioterapeutti
 
Kanslia
Sihteeri: 050 427 8931
Faksi: 019 4587 4200
 
p. 050 427 5240
Aikojen siirrot ma – pe klo 8.00 – 9.00
Hoidolliset asiat, sairaanhoitaja  ma – pe klo 12.30 – 13.30

Varmistaaksemme potilaiden tietoturvan, emme hoida potilasasioita sähköpostitse.
 
Ylilääkäri: Tuula Kosonen
Vs. Osastoryhmän päällikkö: Tanja Sandell
Osastonhoitaja: Tiina Jokinen
 

Lastenneurologian poliklinikalla ja päiväkeskuksessa tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan lapsia, joilla on neurologinen sairaus tai vamma tai sellaisen epäily. Tutkittavia oireita ovat mm. erilaiset kohtausepäilyt, epilepsia, päänsärky, vauvaiän hidas kehitys, varhaisen leikki-iän autismiepäily, erilaiset kehityshäiriöt ja kielellinen vaikeus, liikunnan poikkeavuus sekä vaikea-asteiset oppimisvaikeudet.

Lastenneurologiassa on ominaista moniammatillinen työskentely, jolloin tarpeen mukaan lääkärin ja hoitajan lisäksi tutkimuksissa mukana ovat fysio-, puhe- ja toimintaterapeutti sekä psykologi ja sosiaalityöntekijä. Yksikössämme tärkeää on perhekeskeisyys sekä hoitosuhteen jatkuvuus. Tilanteen arvioinnissa ja jatkokuntoutuksen suunnittelussa tärkeää on myös yhteistyö kunnallisten terveydenhuollon toimijoiden sekä päivähoidon ja koulun kanssa.

Lastenneurologian erikoislääkäri osallistuu lasten tutkimuksiin ja hoitoon myös lastenosastolla sekä päivystyspoliklinikalla ja vastaa lastenpsykiatrian poliklinikan konsultaatioihin.