Tekemistä lapsille ja nuorille

Jokaisella vuodeosastolla on leikkihuone, jossa potilaat ja sisarukset voivat leikkiä, pelata, piirtää ja lukea. Huoneen yhteydessä on myös vanhempien kahvi/taukotila.

Osastoilla on monipuolisesti erilaisia leikkivälineitä, askartelu- ja kuvataidetarvikkeita, soittimia sekä pelejä, joita voi viedä omaan huoneeseen.

Vuodeosasto Tähdessä, Avaruudessa ja Vuoressa on nuorille oma soppi ja Vuodeosasto Taiassa oma huone. Leikkiosaston yhteydessä 4. kerroksessa on nuorten huone/musiikkihuone, jossa on soittimia, biljardipöytä sekä pöytäfutis.

Leikki- ja nuoriso-osaston henkilökunta järjestää viikoittain ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Akvaario

Uuden lastensairaalan meriakvaario on 1. kerroksessa laboratoriokäytävällä. Värikkäässä akvaariossa asuu mm. merisiilejä, koralleja sekä monia erilaisia kaloja.

Väritä mediaseinälle oma kala tai meren asukki

Sairaalan ensimmäisen kerroksen sisääntuloaulassa on mediaseinä. Mediaseinälle lapsi voi värittää ja skannata oman kalan uimaan. Värityskuvat ja skanneri löytyvät 2. kerroksesta kahvion läheisyydestä.

Monipalvelujärjestelmä

Vuodeosastojen potilaat saavat osastolle saapuessaan tablettitietokoneen, jonka kautta potilaat ja perheet saavat tietoa sairaalan tapahtumista, voivat pelata ja katsoa ohjelmia, etsiä tietoa sekä pitää yhteyttä sairaalan ja kodin välillä. Monipalvelujärjestelmää on mahdollista käyttää myös potilaan ohjaukseen sekä potilaiden ja henkilöstön väliseen kommunikointiin.

Sairaalaklovnit

Sairaalaklovnit kujeilevat sairaalan osastoilla ja vastaanotoilla.  Klovnitohtoreita voi tavata torstaisin klo 10.30–11.30 sairaalan sisääntuloaulassa lokakuun alusta alkaen. Lue sairaalaklovnitoiminnasta sairaalaklovnien verkkosivuilta.