Video-EEG-tutkimukset

​Video-EEG-tutkimuksessa rekisteröidään samanaikaisesti aivosähkökäyrää ja videokuvaa. Video-EEG-yksikkö sijaitsee Uudessa lastensairaalassa, Vuodeosasto Avaruuden yhteydessä. Video-EEG-yksikössä hoidetaan sekä aikuisia että lapsia.

Henkilökuntaan kuuluu video-EEG-rekisteröinteihin erikoistuneita sairaanhoitajia, lastenhoitajia ja lääkäreitä. Koko tutkimuksen ajan on pysyteltävä tutkimushuoneessa, jossa on jatkuva kameravalvonta. Huoneessa on TV, DVD-laite, kirjoja ja leluja ym. Tutkimuksen aikana voi katsoa televisiota, pelata, leikkiä, lukea tai surffailla netissä. Peruskoululaisten luona käy opettaja pitämässä oppitunteja. Tutkimuksia tehdään 200–300 vuodessa, joista pääosa myssyllä ja liimatuin elektrodein ja noin 10–15 tutkimusta kallonsisäisin elektrodein.

Tutkimuksen tarkoitus

Tutkimuksella pyritään selvittämään ovatko kohtaukset epileptisiä ja minkälaisesta epilepsiasta on kyse. Vaikeassa epilepsiassa pyritään lisäksi paikantamaan epilepsiaa aiheuttava alue aivoissa leikkaushoidon mahdollisuuksien arvioimiseksi. Video-EEG-tutkimuksesta on usein hyötyä myös epilepsian lääkehoidon suunnittelussa.

 

 Hoitopaikat

 

Uusi lastensairaala:

Video-EEG