Siirry pääsisältöön

Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKE

Aukioloajat ja yhteystiedot

Töölön sairaalan Huuli- ja suulakihalkiokeskus HUSUKEssa hoidamme huuli- ja suulakihalkiota, kallon saumojen luutumishäiriöitä (kraniosynostooseja) sekä näihin liittyviä oireyhtymiä. 

 

Poika kiipeilytelineessä.

Lisäksi hoidamme muita epämuodostumia sekä lasten plastiikkakirurgiaa vaativia kasvaimia ja vammoja. 

Poliklinikallamme on erikoislääkärien, erikoishammaslääkärien sekä puheterapeuttien vastaanotot. Tarvittaessa teemme yhteistyötä myös muiden lääketieteen erikoisalojen kanssa. 

Alle 16-vuotiaiden leikkaukset tehdään Uudessa lastensairaalassa. Myös näistä leikkauksista vastaavat HUSUKEn kokeneet plastiikkakirurgit.

Uuteen lastensairaalaan lapsi tulee leikkaukseen LEIKO (leikkaukseen kotoa) -yksikön kautta. Leikkauksen jälkeen lapsi siirtyy jatkohoitoon Avaruus-osastolle.

HUSUKE on Suomen ainoa lasten plastiikkakirurginen osasto.

Poliklinikkamme muuttaa lokakuussa Puistosairaalaan Meilahden sairaala-alueelle. Pääset tästä Puistosairaalan sivulle.

Sairaalat

Palvelut

Plastiikkakirurgia

Teemme plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Töölön ja Jorvin sairaaloissa sekä lisäksi Hyvinkään, Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloissa.

Huuli- ja suulakihalkiot

Huuli- ja suulakihalkiot ovat yleisimpiä synnynnäisiä rakennepoikkeamia. Hoidamme huuli- ja suulakihalkioita Töölön sairaalassa ja Uudessa…

Huuli- ja suulakihalkioiden hoito

Halkiohoidon päämääränämme on korjata ulkonäkö ja saavuttaa mahdollisimman hyvä puhe, purenta ja korvan toiminta.

Huuli- ja suulakihalkiolapsen syömisongelmat

Ohjaamme ja autamme perhettä heti synnytyssairaalassa, ja myöhemmin Huuli- ja suulakihalkiokeskuksessa halkiolapsen syöttämiseen liittyvissä kysymyksissä.