Siirry pääsisältöön

TAK-poliklinikka, Matinkylä

Asiasanat:
  • nuorisopsykiatria

Matinkylän TAK-poliklinikka on nuorisopsykiatrian tutkimus ja arviointiyksikkö.

Tutkimus- ja arviointijaksoamme varten tarvitset lääkärin lähetteen. Tutkimusjaksomme alkaa kolmen viikon sisällä lähetteen saapumisesta meille. Annamme sinulle hoitosuosituksen kuuden viikon sisällä.

Tutkimusjaksomme aikana selvitämme nuorisopsykiatrisen erikoissairaanhoidon tai muun mahdollisen hoitosi tarpeen. Teemme arvion kanssasi yhteistyössä vanhempiesi / huoltajasi ja muiden yhteistyötahojesi kanssa. Mahdolliset aikaisemmat tutkimustietosi (mm. psykologin tutkimukset, kasvua ja kehitystä selvittävät tutkimukset, lastensuojeluselvitykset) auttavat arvioinnissamme. Otathan HUSin ulkopuolella tehdyt tutkimukset mukaan ensikäynnillesi.

Toimintamme on luottamuksellista yhteistyötä sinun ja perheesi/huoltajiesi kanssa.
Tutkimusjaksosi aikana voimme tarvittaessa käyttää osastohoitoamme tai intensiivisen avohoidon yksikköämme.

Kriisihoito

Kriisihoitomme on kiireellinen hoitointerventio, johon tarvitaan lääkärin lähete. TAK-poliklinikan kriisihoitoon voidaan ohjata mm. akuutisti itsetuhoiset, epäillyt psykoottiset/ensipsykoosit ja rikoksen uhrit.

Painopisteemme kriisihoidossa on hoidollisessa selvittelyssä ja teemme tarvittavat tutkimukset mahdollisuuksien mukaan. Jos arvioimme kriisihoitosi kestävän pitkään tai sen aikana toteamme sinulla olevan pitempiaikaisen hoidon tarve, ohjaamme sinut tarpeenmukaiseen hoitoyksikköömme. Kriisihoito kestää 1 - 15 käyntiä.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.