Siirry pääsisältöön

OLKA-toiminta Syöpätautien klinikka

Asiasanat:
  • olka
  • vertaistuki
  • vapaaehtoistoiminta

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Syöpätautien klinikka
Paciuksenkatu 3
Helsinki

Postiosoite

PL180
00029 HUS

Palveluajat

ma–pe 8.00–16.00

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUSin ja EJY ry:n yhteistyönä.

OLKA-piste Syöpätautien klinikka

Tervetuloa Syöpätautien klinikan OLKA-pisteelle! OLKA-piste on klinikan 1. kerroksessa röntgenin aulatilassa kahvion vieressä.

Syöpätautien klinikan OLKA-pisteellä voit tavata OLKAn valmennettuja vapaaehtoisia vertaistukijoita, joiden kanssa voit keskustella esimerkiksi sairauden tuomista tuntemuksista. Vapaaehtoinen vertaistukija on sairaalassa sinua varten! Vapaaehtoisen tunnistat vaaleanvihreästä liivistä.

OLKA-pisteillä on potilasyhdistysten esitteitä ja lehtiä. Pisteillä järjestetään myös teemapäiviä, jotka ovat potilasyhdistysten sekä sairaalan yksiköiden järjestämiä esittelyjä heidän tarjoamista tukimuodoista ja toiminnasta.

Teemapäivät ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Tulevat teemapäivät  
Teemapäivän varaus

OLKAn vapaaehtoistoiminta Syöpätautien klinikalla

OLKAn vapaaehtoiset tunnistat vaaleanvihreästä liivistä. Vapaaehtoiset ovat koulutettuja ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata hoitohenkilökuntaa. Vapaaehtoiset ovat sinua varten.

Syöpätautien klinikalla vapaaehtoiset toimivat vertaistukijoina (OLKA-piste + osastot 7, 8 ja 5krs. päiväosasto), Tämän lisäksi voit tiedustella vertaistukea itsellesi tai tutustua Vertaistalon hakukoneeseen osoitteessa vertaistalo.fi.

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta sairaalassa? Ota yhteyttä OLKAan!

Koronavirusepidemian aikana sairaalassa tapahtuvat teemapäivät ja vapaaehtoistoiminta on tauolla. OLKAn työntekijät palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse. Vertaistalo.fi -palvelusta löytyy vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystiedot.

Sairaalat

Palvelut

Tukea syöpähoidoissa

Tarjoamme laaja-alaisesti erilaisia tukipalveluja. Syöpään sairastunut tarvitsee lääketieteellisen hoidon lisäksi muutakin tukea ja kuntoutusta vaikeassa…