Siirry pääsisältöön

OLKA-toiminta, Syöpäkeskus

Asiasanat:
  • olka
  • vertaistuki
  • vapaaehtoistoiminta

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Tavoitteenamme on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA on HUSin ja HyTe ry:n yhteistyötä.

OLKA-piste Syöpäkeskus

Tervetuloa Syöpäkeskuksen OLKA-pisteelle! OLKA-piste on sairaalan 1. kerroksessa röntgenin aulatilassa kahvion vieressä.

Syöpäkeskuksen OLKA-pisteellä voit tavata OLKAn valmennettuja vapaaehtoisia vertaistukijoita, joiden kanssa voit keskustella esimerkiksi sairauden tuomista tuntemuksista. Vapaaehtoinen vertaistukija on sairaalassa sinua varten! Vapaaehtoisen tunnistat vaaleanvihreästä liivistä.

OLKA-pisteillä on potilasyhdistysten esitteitä ja lehtiä. Järjestämme pisteillä myös teemapäiviä, jotka ovat potilasyhdistysten sekä sairaalan yksiköiden järjestämiä esittelyjä heidän tarjoamista tukimuodoista ja toiminnasta.

Teemapäivät ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Loppuvuoden 2022 tulevat teemapäivät ja teemapäivien varauslomake yhdistyksille
Vuoden 2023 teemapäivät ja teemapäivien varauslomake yhdistyksille

OLKAn vapaaehtoistoiminta Syöpäkeskuksessa

Vapaaehtoiset ovat koulutettuja ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata hoitohenkilökuntaa. Vapaaehtoiset ovat sinua varten.

Syöpäkeskuksen vapaaehtoiset toimivat vertaistukijoina (OLKA-piste + osastot 7, 8 ja 5. krs päiväosasto), Tämän lisäksi voit tiedustella vertaistukea itsellesi tai tutustua Vertaistalon hakukoneeseen.

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta sairaalassa? Ota yhteyttä OLKAan!