Siirry pääsisältöön

Silmäpankki, Silmä-korvasairaala

Asiasanat:
  • Silmä-korvasairaala
  • silmäsairaudet

Silmäpankin tehtävänä Silmä-korvasairaalassa on huolehtia sarveiskalvojen talteenotosta ja käsittelystä leikkauskelpoisiksi sarveiskalvosiirteiksi.

Hoitajamme huolehtivat yhteistyössä lääkäreiden kanssa, että sarveiskalvonsiirtoleikkauksiin on saatavilla laadukkaita ja potilaille turvallisia sarveiskalvosiirteitä. Suurin osa Suomessa tehtävistä sarveiskalvonsiirroista tehdään HUSin Silmätaudeilla, jonne lähetetään potilaita hoitoon myös muista sairaanhoitopiireistä HUSin ulkopuolelta.

Hoitajamme varaavat sarveiskalvonsiirtojonossa oleville potilaillemme esitutkimuskäynnin ennen siirtoa sekä leikkausajan. Sarveiskalvonsiirtojonossa olevat voivat tiedustella Silmäpankista arvioita omasta leikkausajankohdasta.

Silmäpankki on osa Etuosakirurgista yksikköä ja se toimii yhteistyössä HUS Elinsiirtoverkoston kanssa. Silmäpankin toiminta on Fimean (entinen Lääkelaitos) luvanvaraista toimintaa, jota seurataan säännöllisin tarkastuskäynnein. Silmäpankki noudattaa kudoslakia sekä Fimean ohjeistuksia toiminnassaan.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?