Siirry pääsisältöön

Silmäpankki

Asiasanat:
  • Silmä-korvasairaala
  • silmäsairaudet

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Silmä-korvasairaala
Haartmaninkatu 4 C
Helsinki

Postiosoite

PL 220
00029 HUS
silmapankki@hus.fi

Aukioloajat

Palveluajat

ma–pe 8.00–15.00

Silmäpankin tehtävänä Silmä-korvasairaalassa on huolehtia sarveiskalvojen talteenotosta ja käsittelystä leikkauskelpoisiksi sarveiskalvosiirteiksi.

Hoitajamme huolehtivat yhteistyössä lääkäreiden kanssa, että sarveiskalvonsiirtoleikkauksiin on saatavilla laadukkaita ja potilaille turvallisia sarveiskalvosiirteitä. Suurin osa Suomessa tehtävistä sarveiskalvonsiirroista tehdään HUSin Silmätaudeilla, jonne lähetetään potilaita hoitoon myös muista sairaanhoitopiireistä HUSin ulkopuolelta.

Hoitajamme varaavat sarveiskalvonsiirtojonossa oleville potilaillemme esitutkimuskäynnin ennen siirtoa sekä leikkausajan. Sarveiskalvonsiirtojonossa olevat voivat tiedustella Silmäpankista arvioita omasta leikkausajankohdasta.

Silmäpankki on osa Etuosakirurgista yksikköä ja se toimii yhteistyössä HUS Elinsiirtoverkoston kanssa. Silmäpankin toiminta on Fimean (entinen Lääkelaitos) luvanvaraista toimintaa, jota seurataan säännöllisin tarkastuskäynnein. Silmäpankki noudattaa kudoslakia sekä Fimean ohjeistuksia toiminnassaan.

Sairaalat

Palvelut

Silmätaudit

Silmätaudeilla diagnosoimme ja hoidamme silmän sairauksia sekä määritämme ja korjaamme taittovikoja. Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä…

Sarveiskalvonsiirtoleikkaus

Sarveiskalvonsiirto on päiväkirurginen toimenpide. Leikkaus tehdään yleensä aamulla, minkä jälkeen potilaan vointia seurataan muutaman tunnin ajan ennen…