Siirry pääsisältöön

Päivystys, Raaseporin sairaala

Asiasanat:
  • Raaseporin sairaala
  • päivystys

Raaseporin sairaalan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidamme äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden on päästävä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden kuluessa sairastumisesta tai vammasta.

Vierailut on kielletty päivystyksessä koronavirusepidemian vuoksi.

Ennen päivystyspoliklinikalle hakeutumista suosittelemme soittamaan Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116117. Päivystysavun sairaanhoitajat ohjaavat sinut oikeaan hoitopaikkaan ja saat tietoa, kuinka nopeasti sinun tulee hakeutua hoitoon. Jos tilanteeseesi riittää itsehoito, saat hoito-ohjeet puhelimessa.

Jos tarvitset välitöntä apua tai et saa yhteyttä Päivystysapuun kohtuullisessa ajassa, tule suoraan päivystyspoliklinikalle.  

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, esimerkiksi kova rintakipu, äkillinen hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu, soita hätänumeroon 112.

Raaseporin sairaalan perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden on päästävä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden kuluessa sairastumisesta tai vammasta. Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi:

  • äkillinen toisen jalan turpoaminen,
  • äkillisesti noussut kuume,
  • sietämätön selkäkipu,
  • tapaturman seurauksena tullut vamma, jonka aiheuttamien oireiden kanssa et pärjää kotona, esimerkiksi verenvuoto, kova kipu tai kävelyvaikeus,
  • nenäverenvuoto, joka ei lopu tai
  • äkillisesti pahentunut ahdistus tai masennus.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.