Siirry pääsisältöön

Päivystys

Asiasanat:
  • päivystys
  • Raaseporin sairaala

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Raaseporin sairaala
Itäinen Rantakatu 9
Raasepori

Postiosoite

PL 1020
Tammisaari 10601

Ennen päivystykseen hakeutumista soita Päivystysapuun

Puhelin, Ennen päivystykseen hakeutumista soita Päivystysapuun: 116 117

Raaseporin sairaalan uudessa perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidamme 1.10. alkaen vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden on päästävä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden kuluessa sairastumisesta tai vammasta.

Muutoksia Raaseporin sairaalan päivystyksessä ja hoitoon hakeutumisessa

Raaseporin sairaalan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystys päättyy 30.9.2020. Tilalle tulee 1.10. klo 8.00 alkaen HUSin järjestämä ympärivuorokautinen perusterveydenhuollon päivystys. Muutoksen myötä hoitoon hakeutuminen Länsi-Uudenmaan alueella muuttuu merkittävästi.

Näin hakeudut hoitoon 1.10. alkaen

Ennen kuin hakeudut päivystykseen, soita Päivystysavun maksuttomaan puhelinnumeroon 116 117. Päivystysapu ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa itsehoito-ohjeita.

Hätätilanteessa (kuten voimakas rintakipu, hengitysvaikeus tai halvausoire) tulee kuitenkin aina soittaa suoraan hätänumeroon 112.

Päivystyksellisen hoidon tarve arvioidaan siis aina ensin puhelimitse. Raaseporin sairaalaan ei enää pidä mennä suoraan hoitoarviointia varten, koska 1.10. alkaen siellä ei enää ole hätätilanteiden vaatimaa hoitokapasiteettia. 

Raaseporin sairaalan päivystyspalvelut 1.10. alkaen

Raaseporin sairaalan uudessa perusterveydenhuollon päivystyksessä hoidetaan 1.10. alkaen vain sellaisia äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita, joiden on päästävä päivystykselliseen hoitoon vuorokauden kuluessa sairastumisesta tai vammasta. Tällaisia terveysongelmia ovat esimerkiksi:

  • äkillinen toisen jalan turpoaminen, 
  • äkillisesti noussut kuume, 
  • sietämätön selkäkipu,
  • tapaturman seurauksena tullut vamma, jonka aiheuttamien oireiden kanssa et pärjää kotona, esimerkiksi verenvuoto, kova kipu tai kävelyvaikeus, 
  • nenäverenvuoto, joka ei lopu tai
  • äkillisesti pahentunut ahdistus tai masennus.

Akuutimpaa ja vaativampaa erikoissairaanhoitoa tarvitsevat Länsi-Uudenmaan alueen päivystyspotilaat hoidetaan jatkossa Lohjan sairaalan yhteispäivystyksessä tai hoidon tarpeen arvion perusteella muissa HUSin päivystyksissä.
 

Sairaalat

Raaseporin sairaala

Raaseporin sairaala on osa Helsingin yliopistollista sairaalaa. Palvelemme pääasiassa Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen muodostavia kuntia eli Hankoa, Inkoota ja Raaseporia.

Palvelut

Päivystys

Päivystyksissä hoidamme äkilliset sairaudet ja vammat sekä mielenterveyteen liittyvät ongelmat, jotka vaativat kiireellistä hoitoa.

Keskenmenon hoito

Hoidamme keskenmenopotilaita ympäri vuorokauden eri naistentautien päivystyksissä ja virka-aikoina naistentautien poliklinikoilla. Keskenmeno tarkoittaa…

Naistentautien päivystys

Tavallisia naistentautien päivystyksessä hoidettavia ongelmia ovat synnytyselinten akuutit sairaudet, kuten tulehdukset ja äkilliset kiputilat.

Palvelut

Britt-Marie Forstén

Osastonhoitaja