Siirry pääsisältöön

Päijät-Hämeen sädehoitoyksikkö, Päijät-Hämeen keskussairaala Lahti

Asiasanat:
  • syöpäsairaudet
  • syöpä
  • sädehoito

Päijät-Hämeen sädehoitoyksikkömme sijaitsee Lahdessa.

Yksikössämme on kaksi ulkoiseen sädehoitoon tarkoitettua lineaarikiihdytintä ja tietokonetomografiakuvantamislaite. Meillä hoidetaan aikuispotilaita pääosin Päijät-Hämeen alueelta. Sädehoitoon meille tulet syöpätautien erikoislääkärin arvioinnin perusteella.

Sädehoitoyksikössä voimme antaa 

 

  • kohteenmukaista kuvantaohjattua sädehoitoa moderneilla tekniikoilla
  • hengitystahdistettua sädehoitoa
  • erikoistekniikkaa vaativat hoidot sekä kudoksen sisäiset sädehoidot keskitetään sädehoito-osastolle Helsinkiin


Saamasi sädehoidon tehoa voidaan parantaa joissakin syöpäsairauksissa antamalla samanaikaisesti solunsalpaajahoitoa. Solunsalpaajahoidon toteutuksesta vastaa Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän (PHHYKY) keskussairaalassa sijaitseva Syöpä- ja verisairauksien poliklinikka (2. kerros, k2).


Sädehoitosi suunnittelu meillä sisältää tavanomaisesti:

  • lääkärin vastaanoton
  • yksilöllisen tukimuotin teon (riippuen hoitokohteesta)
  • tietokonetomografiakuvauksen ja sädehoidon annossuunnittelun

Suunnittelemme sädehoidon jokaiselle potilaalle yksilöllisesti ja tästä syystä hoitojen määrä, kesto ja hoitokoneen valinta sekä muut seikat ovat erilaisia eri potilailla. Ensimmäinen sädehoitokertasi on yleensä noin 1–2 viikon kuluessa ensikäynnistäsi lääkärillä. Yksittäinen sädehoitokäynti vie kaikkine valmisteluineen keskimäärin 10–20 minuuttia. Sädehoito ei näy eikä tunnu, eikä siitä ole haittaa läheisillesi.
 

Suurin osa hoidoistamme on polikliinisia. Hoitojaksosi pituus vaihtelee yhdestä hoitokerrasta seitsemään viikkoon. Suurimmat meillä hoidettavat syöpäsairausryhmät ovat rinta- ja eturauhassyöpä.

 

 

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.