Siirry pääsisältöön

OLKA-toiminta Tornisairaala

Asiasanat:
  • olka
  • vertaistuki
  • vapaaehtoistoiminta

Aukioloajat ja yhteystiedot

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden tornisairaala
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 340
00029 HUS

Palveluajat

ma–pe 8.00–16.00

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan HUSin ja EJY ry:n yhteistyönä.

OLKA-piste Tornisairaala

Tervetuloa Tornisairaalan OLKA-pisteelle! OLKA-piste sijaitsee Meilahden Tornisairaalan aulassa sisääntulokerroksessa. 

OLKA-pisteillä on potilasyhdistysten esitteitä ja lehtiä. Pisteillä järjestetään myös teemapäiviä, jotka ovat potilasyhdistysten sekä sairaalan yksiköiden järjestämiä esittelyjä heidän tarjoamista tukimuodoista ja toiminnasta.

Teemapäivät ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

Tulevat teemapäivät
Teemapäivän varaus

OLKAn vapaaehtoistoiminta Tornisairaalassa

OLKAn vapaaehtoiset tunnistat vaaleanvihreästä liivistä. Vapaaehtoiset ovat koulutettuja ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Vapaaehtoistoiminnalla ei korvata hoitohenkilökuntaa. Vapaaehtoiset ovat sinua varten.

Meilahden Tornisairaalassa vapaaehtoiset toimivat aula-avustajina, vertaistukijoina (OLKA-piste ja osastot M8, M9, M10), sydändigineuvojina (osastot M8 ja M9) ja juttukavereina (osasto M12). Tämän lisäksi voit tiedustella vertaistukea itsellesi tai tutustua Vertaistalon hakukoneeseen osoitteessa vertaistalo.fi.

Kiinnostuitko vapaaehtoistoiminnasta sairaalassa? Ota yhteyttä OLKAan!

Koronavirusepidemian aikana sairaalassa tapahtuvat teemapäivät ja vapaaehtoistoiminta on tauolla. OLKAn työntekijät palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse. Vertaistalo.fi-palvelusta löytyy vertaistukea tarjoavien yhdistysten yhteystiedot.

Sairaalat