Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto 2S, Lohjan sairaala

Asiasanat:
  • Lohja
  • Lohjan sairaala
  • synnytykset

Lohjan sairaalan synnytysosastolla tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä hoitoa. Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Lohjan sairaalalle on myönnetty vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatit vuonna 2015 ja 2021.

Äiti, isä ja kätilö ammesynnytyksessä

Synnytyksen raskausviikkoraja on sairaalassamme 35+0. Olet tervetullut synnyttämään meille koko Suomen alueelta. 

Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Pienessä ja kodinomaisessa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Lohjan sairaalassa syntyy reilu 1000 vauvaa vuodessa.

Synnytyksen aikana on mahdollista valita monista lääkkeettömistä sekä lääkkeellisistä kivunlievitysmenetelmistä. Lohjan sairaalassa tarjoamme mahdollisuuden vesisynnytykseen, kaikissa synnytyssaleissamme on amme. Synnytysosastolla teemme sekä suunniteltuja että päivystyksellisiä keisarileikkauksia. Leikkauksen jälkeen heräämössä perheellä on mahdollisuus vastasyntyneen ihokontaktiin ja perheen yhdessäoloon.

Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeiden mukaan. Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneensä. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen. Synnytysyksikön yhteydessä toimii vastasyntyneen valvontaosasto, jossa hoidamme tarkkailua vaativia vauvoja.

Osastollamme työskentelee ympärivuorokautisesti hoitohenkilökunnan lisäksi gynekologi, anestesia- sekä lastenlääkäri.

Lohjan sairaalassa on ilmainen asiakaspysäköinti. Parkkialueella on 24h pysäköinti sekä 4h parkkikiekkopaikkoja. Lisäksi synnyttäjille on erityisesti varattuna neljä pysäköintipaikkaa.

Ethän käytä hajusteita tiloissamme.

Oletko tulossa Lohjalle synnyttämään? Lämpimästi tervetuloa Lohjan sairaalan synnytysvalmennukseen!

Valmennuksessa saat tietoa Lohjan sairaalan synnytysosastosta, synnytyksen vaiheista, kivunlievityksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa. Valmennusta pitävät Lohjan sairaalan kätilöt. Valmennus on tarkoitettu sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle.

Valmennuksia järjestetään keskiviikkona 4.10., tiistaina 7.11. ja tiistaina 5.12. klo 16–18. Ensi vuoden valmennuksista ilmoitamme myöhemmin.

Voit osallistua etävalmennukseen itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana tämän linkin kautta. Linkki on joka kerralla sama.

Odotamme sinua linjoilla!

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.