Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto 2S, Lohjan sairaala

Asiasanat:
  • Lohja
  • Lohjan sairaala
  • synnytykset

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8, A-ovi, 2. krs
Lohja

Postiosoite

PL 1010
00029 HUS
Olemme avoinna ympäri vuorokauden. Soita ennen kuin lähdet synnyttämään.

Lohjan sairaalan synnytysosastolla tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä hoitoa. Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Lohjan sairaalalle on myönnetty vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatti vuonna 2015.

Äiti, isä ja kätilö ammesynnytyksessä

Synnytyksen raskausviikkoraja on sairaalassamme 35+0. Olet tervetullut synnyttämään meille koko Suomen alueelta. 

Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Pienessä ja kodinomaisessa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Lohjan sairaalassa syntyy reilu 1000 vauvaa vuodessa.

Synnytyksen aikana on mahdollista valita monista lääkkeettömistä sekä lääkkeellisistä kivunlievitysmenetelmistä. Lohjan sairaalassa tarjoamme mahdollisuuden vesisynnytykseen, kaikissa synnytyssaleissamme on amme. Synnytysosastolla teemme sekä suunniteltuja että päivystyksellisiä keisarileikkauksia. Leikkauksen jälkeen heräämössä perheellä on mahdollisuus vastasyntyneen ihokontaktiin ja perheen yhdessäoloon.

Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeiden mukaan. Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneensä. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen. Synnytysyksikön yhteydessä toimii vastasyntyneen valvontaosasto, jossa hoidamme tarkkailua vaativia vauvoja.

Osastollamme työskentelee ympärivuorokautisesti hoitohenkilökunnan lisäksi gynekologi, anestesia- sekä lastenlääkäri.

Lohjan sairaalassa on ilmainen asiakaspysäköinti. Parkkialueella on 24h pysäköinti sekä 4h parkkikiekkopaikkoja. Lisäksi synnyttäjille on erityisesti varattuna neljä pysäköintipaikkaa.

Kummikätilöillat

Järjestämme myös kummikätilöiltoja yhteistyössä neuvoloiden (Lohja, Vihti, Nummela, Inkoo, Siuntio sekä Kirkkonummi) kanssa. Illoissa käydään läpi synnytystä ja synnytyskivun hoitoa keskittyen erityisesti luonnonmukaisiin kivunlievitysmenetelmiin. Illan aikana voi esittää kätilölle kysymyksiä mieltä askarruttavista asioista synnytykseen liittyen. Tietoa kummikätilöiltojen ajankohdista löytyy neuvoloista ja Lohjan sairaalan synnytysosaston Facebook-sivuilta. 

Sairaalat