Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto 2S, Lohjan sairaala

Asiasanat:
 • Lohja
 • Lohjan sairaala
 • synnytykset

Lohjan sairaalassa ei ole synnytystoimintaa 17.6.–8.9.2024. Tuona aikana hoidamme synnytyksiä Naistenklinikalla sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloissa.

Lohjan sairaalan synnytysosastolla tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä hoitoa. Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Lohjan sairaalalle on myönnetty vauvamyönteinen sairaala -sertifikaatit vuonna 2015 ja 2021.

Äiti, isä ja kätilö ammesynnytyksessä

Synnytyksen raskausviikkoraja on sairaalassamme 35+0. Olet tervetullut synnyttämään meille koko Suomen alueelta. 

Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Pienessä ja kodinomaisessa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Lohjan sairaalassa syntyy reilu 1000 vauvaa vuodessa.

Synnytyksen aikana on mahdollista valita monista lääkkeettömistä sekä lääkkeellisistä kivunlievitysmenetelmistä. Lohjan sairaalassa tarjoamme mahdollisuuden vesisynnytykseen, kaikissa synnytyssaleissamme on amme. Synnytysosastolla teemme sekä suunniteltuja että päivystyksellisiä keisarileikkauksia. Leikkauksen jälkeen heräämössä perheellä on mahdollisuus vastasyntyneen ihokontaktiin ja perheen yhdessäoloon.

Jokaisen perheen kohdalla toteutuu yksilöllinen ohjaus ja neuvonta perheen tarpeiden mukaan. Synnytyksen jälkeen viihtyisällä vuodeosastollamme on mahdollisuus perhehuoneeseen, jossa vanhemmat voivat rauhassa tutustua uuteen perheenjäseneensä. Tarjoamme uudelleensynnyttäjille mahdollisuuden polikliiniseen synnytykseen tai varhaiseen kotiutumiseen. Synnytysyksikön yhteydessä toimii vastasyntyneen valvontaosasto, jossa hoidamme tarkkailua vaativia vauvoja.

Osastollamme työskentelee ympärivuorokautisesti hoitohenkilökunnan lisäksi gynekologi, anestesia- sekä lastenlääkäri.

Pysäköinti sairaala-alueella on maksullista. Lue lisää: Saapumisohjeet Lohjan sairaalaan.

Ethän käytä hajusteita tiloissamme.

Lämpimästi tervetuloa Hyvinkään ja Lohjan sairaalan synnytysvalmennukseen!

Valmennuksessa saat tietoa Hyvinkään ja Lohjan sairaalan synnytysosastoista, synnytyksen vaiheista, kivunlievityksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa. Valmennusta pitävät Hyvinkään ja Lohjan sairaalan kätilöt. Valmennus on tarkoitettu sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle.

Valmennus järjestetään kaikille avoimina Teams-tapaamisina. Valmennusten osallistumislinkit ja päivämäärät löydät tältä sivulta.

Valmennus koostuu kahdesta osasta. Voit osallistua kumman tahansa sairaalan kätilöiden pitämiin valmennuksiin, sillä niiden sisällöt ovat samat. Nopeimmillaan sinulla on mahdollisuus käydä valmennuksen molemmat osat yhden kuukauden aikana.

Valmennuksen kesto on noin 2,5 tuntia. Odotamme sinua linjoilla!

Ensimmäisen osan aiheita

 • synnytyksen käynnistyminen
 • sairaalaan tulo
 • synnytyksen vaiheet
 • kivunlievitys

Toisen osan aiheita

 • vauvan ja synnyttäjän tarkkailu synnytyksen aikana
 • henkinen valmistautuminen synnytykseen
 • ammesynnytys
 • synnytykseen liittyvät erikoistilanteet
 • synnytyksen käynnistäminen
 • keisarileikkaus
 • ensihetket vauvan kanssa
 • imetys

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.