Siirry pääsisältöön

Lapsivuodeosasto, Lohjan sairaala

Asiasanat:
  • Lohja
  • Lohjan sairaala
  • raskaus

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8, A-ovi, 2. krs
Lohja

Postiosoite

PL 1010
00029 HUS

Vierailuajat

Palveluajat

ma–su 17.30–19.30
Synnyttäjän puoliso, perheen muut lapset sekä isovanhemmat saavat vierailla osastolla myös vierailuajan ulkopuolella.

Kotoisa osastomme Lohjan sairaalassa tarjoaa rauhallisen paikan vauvaan tutustumiselle pienokaisen ensimmäisinä päivinä. Noudatamme Vauvamyönteisyys-ohjelmaa ja annamme yksilöllistä imetysohjausta huomioiden vanhempien toiveet ja vastasyntyneen ravitsemukselliset tarpeet. 

Äiti ja isä vauva sylissä

Lapsivuodeosastollamme on kahden hengen huoneita sekä perhehuoneita. Perhehuoneessa äiti ja puoliso/tukihenkilö saavat yhdessä tutustua vastasyntyneeseen. Jokaisen perheen kohdalla annamme yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa perheen tarpeiden mukaan ja toteutamme hoidon huomioimalla perheiden toiveet. 

Osastomme yhteydessä on vastasyntyneiden valvontaosasto, jossa hoidamme erityistarkkailua vaativia vastasyntyneitä.
 
Kotiinlähtöön vaikuttavat vastasyntyneen ja äidin vointi sekä toiveet. Lastenlääkärimme tarkastavat vastasyntyneen ennen kotiutumista. Mikäli äiti haluaa kotiutua vauvan kanssa varhaisesti, suunnittelemme kotiutumisen ja jatkohoidon yksilöllisesti.  
 
Tarvittaessa jatkamme vastasyntyneen seurantaa polikliinisella vastaanotolla. Mikäli sinulla ilmenee imetyksen kanssa haasteita, on mahdollista tulla imetysvastaanotolle lapsen 6 kuukauden ikään asti. 

Sairaalat