Siirry pääsisältöön

Kuntoutusyksikkö, Pasila

Asiasanat:
  • nuorisopsykiatria

Pasilan Kuntoutuspoliklinikka ja Intensiivikuntoutuksen työryhmämme toimii nuorisopsykiatrian kuntoutusyksikössä.

Ohjaamme kuntoutusyksikköömme potilaita HUSin Nuorisopsykiatrian muista yksiköistä kuntoutustarpeesi arvion perusteella.
 
Kuntoutuspoliklinikkamme toiminta on suunnattu nuorille, joilla on psykoottinen oireisto ja/tai neuropsykiatrinen häiriö (mm. ADHD, Aspergerin oireyhtymä, Touretten oireyhtymä, muut autisminkirjon häiriöt) ja joiden toimintakyky on laskenut.

Kuntoutuksemme perustuu yhdessä laatimaamme henkilökohtaiseen kuntoutussuunnitelmaasi, jota arvioimme säännöllisesti. Kuntoutuksesi päättymisestä sekä tarvittavista jatkosuunnitelmista sovimme yhdessä.

Tavoitteenamme on tukea sinua selviytymään elämässäsi itsenäisesti tai erilaisten tukitoimien avulla. Kuntoutuksemme tähtää omien voimavarojesi ja toimintakykysi lisäämiseen, psyykkisten oireidesi ja rajoitustesi hallintaan sekä elämäntaitojesi parantamiseen.

Työskentelemme kuntoutuspoliklinikalla moniammatillisesti. Toimintamme on luottamuksellista yhteistyötä nuoren, perheen ja verkoston kanssa.

Intensiivikuntoutuksen työryhmä

Intensiivikuntoutuksen työryhmän toiminta on tarkoitettu kaikille nuorisopsykiatrisessa hoidossa oleville nuorille, joiden toimintakyky on laskenut (diagnoosista riippumatta). Intensiivikuntoutukseemme voidaan ohjata ne nuoret, joiden arvioidaan hyötyvän intensiivisestä kuntoutuksesta omassa elinympäristössään. Intensiivikuntoutuksemme toimii lyhyenä, useita kertoja viikossa toteutuvana interventiona, eikä se korvaa muuta polikliinista hoitoa. Hoidostasi vastaava taho laatii palvelupyynnön, jonka perusteella suunnitelemme sinulle intensiivikuntoutusjakson. Hoitovastuusi säilyy jakson ajan omalla poliklinikallasi.

Intensiivikuntoutuksesi on tehostettua avohoitoa, jonka toteutamme oman tarpeesi mukaisesti omassa elinympäristössäsi, esimerkiksi kotona tai koulussa. Työmuotoinamme voivat olla muun muassa altistusharjoitukset, valmennus sekä perhe- ja verkostotyöskentely.

Neuropsykiatrian työryhmä

Neuropsykiatrian työryhmämme vastaa autisminkirjohäiriöiden diagnosoinnista sekä tutkii ja tarjoaa konsultaatiota koko HUSin alueelle (autismikirjonhäiriöt, ADHD/ADD, tourette, tic-oireet yms.). Hoitovastuusi säilyy omalla poliklinikallasi konsultaation ajan.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.